Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Asociacija: Vokietijos energetikos įmonėms reikia dešimčių milijardų eurų išgyventi krizę

Vokietijos energetikos įmonėms reikia dešimčių milijardų eurų, kad galėtų susidoroti su energijos kainų šuoliu, ketvirtadienį pranešė sektoriaus asociacija VKU.
Elektros kaina
Elektros kaina / 123RF.com nuotr.

„Mums reikia likvidumo paslaugoms teikti, už kurį būtų galima pirkti dujas už kainas, pasidariusias 10 kartų didesnėmis nei anksčiau“, – naujienų agentūrai AFP teigė VKU atstovas.

„Kalbame apie sumą, siekiančią dešimtis milijardų“, – teigė jis ir pridūrė, kad tebevyksta derybos su vyriausybe, siekiant susitarti dėl susidariusios spragos užpildymo.

Rusijos karas Ukrainoje sukėlė krizę Europos energijos rinkose, padidino spaudimą tiekėjams ir sustiprino baimę dėl galimo energijos trūkumo žiemą.

Vokietija, kaip didžiausia Europos ekonomika, pasirodė esanti ypač pažeidžiama dėl buvusios didelės priklausomybės nuo Rusijos energijos importo.

Sparčiai didėjančios elektros energijos kainos stipriai paveikė šalį, kuri ėmė stiprinti pastangas pereiti prie kitų šaltinių.

Savivaldybių energijos tiekimo paslaugų įmonės negali perkelti didėjančių išlaidų klientams, kurie „tiesiog nepajėgūs sumokėti“ skirtumo, teigė organizacijos atstovas ir pabrėžė, kad federalinei valdžiai būtina įsikišti.

Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo vyriausybė šią savaitę nacionalizavo energetikos milžinę „Uniper“, kad užkirstų kelią jos žlugimui.

Rugsėjo pradžioje Vokietijos vyriausybė pradėjo diskusijas su kita dujų tiekėja VNG dėl galimo gelbėjimo paketo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito