Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australija pristatė tarpžemyninės elektros tinklų jungties projektą

Australija antradienį anonsavo pirmąjį pasaulyje projektą, galintį padėti šaliai tapti „atsinaujinančios energijos supervalstybe“, kuri eksportuos didžiulius saulės energijos kiekius į Singapūrą jūros dugnu.
Elektra
Elektra / 123RF.com nuotr.

Singapūro ministras pirmininkas Lee Hsien Loongas Kanberoje susitiko su kolega iš Australijos Anthony Albanese'is, kad sudarytų naują žaliosios energijos susitarimą tarp dviejų šalių.

Australijos vyriausybės vadovo Anthony Albanese'io teigimu, susitarimas rodo „kolektyvinį pasiryžimą“ sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą įgyvendinant ambicingą energetikos projektą.

Jis įvardijo švarios energijos startuolį „Sun Cable“, pasirengusį nutiesti aukštos įtampos perdavimo liniją, kuria bus galima perduoti didžiulius saulės energijos kiekius iš šiaurės Australijos dykumų į Singapūrą.

„Sun Cable“ teigimu, sėkmės atveju tai būtų pirmasis pasaulyje tarpžemyninis elektros tinklas.

„Jei pavyks įgyvendinti šį projektą – o aš tikiu, kad pavyks – išvysite didžiausią pasaulyje saulės energijos ūkį“, – žurnalistams kalbėjo A.Albanese'is.

„Sun Cable“ perspektyvos yra tik dalis to, apie ką kalbu sakydamas, kad Australija gali tapti atsinaujinančios energijos supervalstybe pasauliui“, – teigė Australijos premjeras.

Lee Hsien Loongas pažymėjo, jog žaliosios ekonomikos susitarimas yra „pirmasis tokio pobūdžio susitarimas“.

„Tikimės, kad jis paskatins kitas šalis tiesiog bendradarbiauti viena su kita sprendžiant pasaulinę problemą“, – pridūrė jis.

Australija yra viena didžiausių pasaulyje anglių ir dujų eksportuotojų, o pasaulinėje arenoje dažnai sulaukia kritikos dėl nesugebėjimo reikšmingai sumažinti anglies dioksido išmetimą.

Anglys vis dar vaidina svarbų vaidmenį tenkinant Australijos elektros energijos poreikius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant