Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Baltarusijos elektros energijos tiekimas Ukrainai gali išaugti iki 2 proc. vartojimo

Baltarusija, elektros eksportą į Ukrainą atnaujinusi lapkričio 6-ąją, tiekimo apimtis gali padidinti iki 2 proc. bendro vartojimo Ukrainoje.
Elektros energija
Elektros energija / 123RF.com nuotr.

„Pagal pasirašytą sutartį tiekimas vyks lapkričio mėnesį“, – Baltarusijos energetikos ministerijos pranešime.

Ji pažymi, jog tiekimo grafiką sudarė Baltarusija, atsižvelgdama į savo technines galimybes, įskaitant elektros sistemos darbo režimus bei elektrinių pajėgumus.

Savo ruožtu Ukrainos parlamento Energetikos ir komunalinių paslaugų komiteto vadovas Andrijus Gerusas šeštadienį pranešė, kad elektrą iš Baltarusijos importuoja vienintelė bendrovė TET 5 megavarvalandžių (MWh) apimtimi, o – „Energoatom“ ir „ERU Trading“, kurios per aukcionus taip pat išpirko tarpvalstybinių jungčių pralaidumų, elektros iš Baltarusijos neimportavo.

ENTSO-E portalo duomenimis, lapkričio 6-ąją šių jungčių pralaidumai buvo rezervuoti 5 MWh kiekvienai valandai, išskyrus paskutinę, o lapkričio 7 dieną tiekimas vyko nuo 16 val. iki 20 val. 15 MWh apimtimis.

Tuo tarpu Ukrainos elektros importas iš Baltarusijos lapkričio 8-ąją, ENTSO-E duomenimis, gali išaugti iki 400 MWh – toks kiekis nurodomas visomis paros valandomis, išskyrus paskutinę. Taigi, Ukraina pirmadienį gali gauti 9,2 tūkst. MWh baltarusiškos elektros, o tai atitiktų maždaug 2 proc. paros suvartojimo.

Nacionalinės energetikos bendrovės „Ukrenergo“ duomenimis, spalio 25–31 dienomis vidutinis paros suvartojimas šalyje siekė 432,3 tūkst. MWh.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas