Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltijos ir Lenkijos pramonininkai ragina ES nutraukti ryšius su Rusijos tiekėjais

Trijų Baltijos šalių ir Lenkijos pramonės ir darbdavių organizacijos pareiškė, kad Europos Sąjungos (ES) priklausomybė nuo Rusijos ir kitų nepatikimų tiekėjų turi būti nutraukta, be to, ES turi investuoti į energetikos infrastruktūrą ir diversifikuoti energijos tiekimo šaltinius.
Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidento rinkimai
Lietuvos pramonininkų konfederacija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK) kartu su partneriais – Lenkijos „Lewiatan“, Estijos „Employers“ ir Latvijos LDDK išplatino bendrą kreipimąsi į ES institucijas bei Europos Parlamentą pabrėždamos, kad Rusijos agresija kelia grėsmę ne tik Ukrainos teritoriniam vientisumui ir suverenitetui, bet tai yra grėsmė visai Vakarų civilizacijai, todėl dabar ypač svarbi Europos lyderystė.

„Rusijos invazija į Ukrainą sukėlė didžiulį šoką Europos ekonomikai. Todėl labai svarbu tikslinė ir kryptinga parama Europos įmonėms, susidūrusioms su rimtais iššūkiais – tiekimo sutrikimai, didžiulis energijos kainų kilimas ir infliacija. Mūsų konfederacijos yra tvirtai įsitikinusios, kad priklausomybė ir kontaktai su nepatikimais tiekėjais turi būti nutraukti. ES turi stiprinti savo vidaus energijos rinką ir diversifikuoti energijos tiekimo šaltinius ir maršrutus. Europai skubiai reikia ženklių investicijų į ES energetikos infrastruktūrą”, – sakoma bendrame pareiškime.

Keturių valstybių pramonės ir darbdavių konfederacijos paragino ES vadovus patvirtinti Ukrainos narystės ES prašymą, stiprinti sankcijas Rusijai, skubiai suteikti pagalbą Ukainos pabėgėlius priimančioms šalims ir teikti pagalbą atkuriant Ukrainą po karo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai