Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Buvusiems „EGTO energija“ klientams grąžins permokas: kreiptis liko mėnuo

Rudenį veiklą nutraukusio nepriklausomo elektros tiekėjo „EGTO energija“ klientai, permokėję už paslaugas, gali tikėtis atgauti skolą. Iki vasario 15 dienos jie turi kreiptis į Valstybinė energetikos reguliavimo tarybą (VERT).
„Egto energija“
„Egto energija“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

VERT skelbia pradedanti prašymų dėl UAB „EGTO Energija“ buitinių vartotojų permokų grąžinimo nagrinėjimą.

Buvę UAB „EGTO energija“ klientai, kurie yra permokėję UAB „EGTO energija“ pinigines sumas šio tiekėjo tiekimo laikotarpiu, kviečiami ne vėliau kaip iki 2024 m. vasario 15 d. 17.00 val. teikti Tarybai prašymus dėl permokų grąžinimo elektroniniu paštu prasymai@vert.lt, paprastu ar registruotu paštu adresu Verkių g. 25C, Vilnius, arba atvykus į Tarybą minėtu adresu.

Buitiniai vartotojai tarybai turi pateikti užpildytą ir pasirašytą prašymo formą su nurodytais buitinio vartotojo duomenimis; „EGTO energija“ sąskaitą su nurodyta permokos suma; permokos sumą UAB „EGTO energija“ patvirtinantį tarpusavio įsiskolinimų suderinimo aktą.

Taryba, išnagrinėjusi visus tinkamai ir laiku pateiktus buitinių vartotojų prašymus, kreipsis į finansų įstaigą ir pateiks rašytinį reikalavimą ir jį patvirtinančius dokumentus dėl prievolių įvykdymo užtikrinime nurodytos sumos.

Finansų įstaiga prievolių įvykdymo užtikrinime nurodytą sumą, skirtą buitinio vartotojo nuostoliams kompensuoti, turi išmokėti VERT ne vėliau kaip per 10 darbo dienų nuo tarybos rašytinio reikalavimo ir jį patvirtinančių dokumentų gavimo dienos. ​

Veiklą nutraukė rudenį

2023 m. rugsėjį smulki nepriklausoma elektros tiekėja „EGTO energija“ nutraukė veiklą.

VERT turimais duomenimis, yra susidariusios ir buvusiems UAB „EGTO energija“ buitiniams vartotojams negrąžintos piniginės permokos.

Lietuvos Respublikos elektros energetikos įstatyme numatyta, kad nepriklausomas tiekėjas privalo turėti galiojantį prievolių įvykdymo užtikrinimą, kai elektros energija tiekiama buitiniams vartotojams.

Pažymėtina tai, kad įstatyme numatyta, jog viena iš aplinkybių, kuomet išmokama prievolių įvykdymo užtikrinime nurodyta suma, buitinių vartotojų nuostoliams kompensuoti, yra, kai nepriklausomas tiekėjas nutraukia veiklą.

„EGTO energija“ nutraukus nepriklausomo elektros energijos tiekimo veiklą buvę tiekėjo klientai, kurie nepasirinko kito nepriklausomo elektros energijos tiekėjo, buvo perkelti nepriklausomam elektros energijos tiekėjui UAB „Enefit“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas