Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 28 /2013 03 24

„Chevron“ atstovas Gilbertas Ankenbaueris: skalūnų dujų žvalgyba yra saugi

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija susitiko su skalūnų dujų paiešką ir gavybą Lietuvoje planuojančių bendrovių – „Chevron“ ir „LL investicijos“ – atstovais. Gilbertas Ankenbaueris, „Chevron Exploration & Production Lietuva“ generalinis direktorius, sakė, kad valdžia turi sukurti tinkamą verslo aplinką „Chevron“.
Susitikimo akimirka
G.Ankenbaueris Liberalų sąjūdžio frakcijoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Jokių eksperimentų nesiimsime, naudosime tas pačias technologijas, kokios naudojamos ir Amerikoje“, – sakė G.Ankenbaueris.

Jo teigimu, tam, kad „Chevron“ imtųsi skalūnų dujų žvalgybos Lietuvoje, įmonei turi būti sukurta palanki verslo aplinka. Valdžia turėtų padėti „Chevron“ skleisti žinią, kad skalūnų žvalgyba yra visiškai saugi, įsitikinęs „Chevron“ atstovas.

„Chevron“ prisiima atsakomybę dėl gamtos bei žmonių apsaugos ir žada kalbėti su bendruomenėmis, bet yra dalykų, kur reikia ir valdžios institucijų pagalbos. Pirmiausia, žemės gelmių žvalgyba yra svarbi šaliai, jos energetiniam saugumui, todėl Vyriausybė galėtų padėti skleisti žinią apie tai, kad gelmių tyrimas yra saugus procesas ir jokios žalos gamtai nedaro“, – sakė G.Ankenbaueris.

Žinoma, tam, kad „Chevron“ investuotų Lietuvoje, svarbu, kad tyrimai būtų rezultatyvūs, sėkmingi.

„Matome gana mažai vykdomosios valdžios pastangų daugiau bendrauti su bendrovėmis, kurios čia turi ilgalaikį interesą“, – įmonės atstovams sakė Eligijus Masiulis.

Į jo klausimą, kiek kainuotų skalūnų dujos Lietuvai, „Chevron“ atstovas neatsakė – kol kas esą visiškai neaišku, kokius naftos ir dujų resursus turi Lietuva, todėl pirmiausia reikia atlikti žvalgybą. Saugi žvalgyba esą trunka ne vienerius metus – skalūnų paieška gali užtrukti 4–5 metus.

„Nauda Lietuvai – žinojimas, kas slypi jos gelmėse. Tada jau galima planuoti energetinės strategijos metmenis“, – sakė G.Ankenbaueris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai