Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Conexus“: dujotiekio iš Rusijos remontas neturės įtakos Latvijos aprūpinimui dujomis

Rusijos koncerno „Gazprom“ numatytas dujotiekio Pskovas–Valdai–Ryga remontas neturės įtakos Latvijos aprūpinimui gamtinėmis dujomis, pranešė Latvijos magistralinių dujotiekių ir Inčukalnio požeminės saugyklos operatorė „Conexus Baltic Grid“ („Conexus“).
„Gazprom“
„Gazprom“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Gazprom Dujos

Anot pranešimo, iš anksto suplanuoti ir su visais Baltijos šalių ir Suomijos perdavimo sistemų operatoriais suderinti remonto darbai, apie kuriuos buvo paskelbta „Conexus“ svetainėje, taip pat ENTSOG skaidrumo platformoje, numatyti sausio 17 – vasario 6 dienomis ir vasario 24 – balandžio 7 dienomis.

„Conexus“ pabrėžia, kad Latvijos aprūpinimą dujomis visiškai užtikrins Inčukalno požeminė saugykla, tačiau rinkos dalyviai taip pat turi prieigą prie alternatyvių gamtinių dujų tiekimo šaltinių – per Estijos ir Suomijos dujų jungtį „Balticconnector“ bei iš Lietuvos suskystintų gamtinių dujų terminalo Klaipėdoje.

Visą Rusijos gamtinių dujų eksportą vamzdynais kontroliuojantis „Gazprom“ skelbė, jog vamzdyno į Latviją remonto tikslas – „padidinti dujų tiekimo saugumą“. Išsamesni komentarai nebuvo pateikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas