Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

D.Kreivys: 25 proc. priemoka už garantinį tiekimą galėtų būti kompensuojama

Laiku nepriklausomo elektros tiekėjo nepasirinkusiems gyventojams skiriama 25 proc. priemoka už garantinį tiekimą galėtų būti kompensuojama, sako energetikos ministras Dainius Kreivys.
Elektros tiekėjai
Elektros tiekėjai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Be abejo, kalbant apie dabartinę padėtį, galbūt, galima svarstyti dėl tų 25 proc. Sutinku. (...) Nuimti, gal ir nenuimti, kalbėti būtų galima apie kompensacinius kažkokius mechanizmus. Nesakau ne, reikia prie tos temos prisėsti“, – antradienį bendrame Seimo Ekonomikos komiteto ir Energetikos ir darnios plėtros komisijos bendrame posėdyje sakė D.Kreivys.

Pasak jo, jeigu garantinio tiekimo šie vartotojai nemokėtų, nuostolius turėtų dengti elektros ir dujų skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).

„O tai išsidalintų visiems žmonėms“, – sakė jis.

Garantinį elektros tiekimą gaunančių vartotojų apmokestinimą siūloma peržiūrėti elektros kainoms šovus į nenumatytas aukštumas bei elektros rinką sudrebinus nepriklausomai tiekėjai „Perlas Energija“, kai ji nutraukė fiksuotos kainos sutartis su maždaug 180 tūkst. klientų.

Garantinio tiekimo tvarką taip pat pasiūlė keisti prezidento patarėjas Jaroslavas Neverovičius, pasak kurio, laiku tiekėjo nepasirinkusiems gyventojams nereikėtų mokėti 25 proc. didesnės kainos už garantinį tiekimą.

Liepą virš 100 tūkst. vartotojų laiku nepasirinko nepriklausomo elektros tiekėjo ir buvo patekę į garantinį tiekimą. Garantinis tiekimas rugpjūtį taikomas jau apie 90 tūkst. buitinių vartotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas