Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

D.Kreivys: „Esame visiškai saugūs: naftai turime saugyklas, dujoms – terminalą“

Energetikos ministras Dainius Kreivys interviu portalo 15min video laidai "15/15" tvirtino, kad energetinį saugumą esame užsitikrinę: kalbant apie naftą – turime saugyklas, dujoms – terminalą, o dėl elektros esame pasiruošę prisijungti prie Europos sistemos. Ministras taip pat paaiškino, kodėl nebeplanuojama atidėti elektros liberalizavimo ir kokį planą yra pasirinkęs pats.

Pastaruoju metu nemažai diskusijų sulaukė klausimas, ar Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų terminalas (SGD) pajėgus aprūpinti visą regioną. Trečiadienį energetikos ministras D.Kreivys tvirtino, kad Baltijos šalims šiuo metu užtenka Klaipėdos dujų terminalo, nors premjerė Ingrida Šimonytė kiek anksčiau sakė, kad jo visam regionui nepakaks.

D.Kreivys tikslina, kad reikėtų apsibrėžti, apie kokias šalis kalbama.

„Tiek premjerė, tiek aš visą laiką kalbėdami apie terminalo pajėgumus, ar jų užteks, ar neužteks, dažniausiai imdavome visą regioną. Jeigu žiūrėtume, kas yra visas regionas, terminalo aprūpinimo prasme yra trys Baltijos šalys ir Suomija – žymiai platesnis regionas“, – teigė ministras.

„Hoegh LNG“ nuotr./„Independence“
„Hoegh LNG“ nuotr./„Independence“

Pasak jo, Klaipėdos SGD terminalo trims Baltijos šalims užtenka 95 procentais, o tai gali sukelti šiokių tokių sunkumų itin šaltomis žiemomis.

„Tai reiškia, kad esant ypatingoms sąlygoms, kuomet labai šalta žiema, reikalingas labai didelis dujų kiekis, gali būti, kad kartais tektų riboti tam tikrus didelius vartotojus. Paprasti žmonės to nepajaustų, o tas ribojimas nebūtų ištisinis“, – kalbėjo D.Kreivys.

Pasak jo, šiuo metu terminalas dirba 100-110 proc. pajėgumu, nors įprastas apkrovimas terminalams turėtų būti 70 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas