Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

D.Kreivys: kitąmet tikrai turėsime žemesnes dujų kainas

Energetikos ministras Dainius Kreivys sako, kad šiuo metu rinkose fiksuojamos dujų ateities sandorių kainos leidžia prognozuoti, kad kitąmet dujos tikrai bus pigesnės.
Kylančios dujų kainos
Kylančios dujų kainos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Ateities sandoriai rodo, kad nuo balandžio mėnesio dujų kainos pradeda kristi“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė D.Kreivys.

Jis taip pat tikisi, kad, skirtingai negu šiais metais, kitąmet dujų saugyklos bus pripildytos.

„Vasarą saugyklos bus sparčiai pildomos tomis žemesnėmis kainom. Taigi kitais metais tikrai turėsime geresnes kainas“, – tvirtino ministras.

D.Kreivys sako, kad dujų brangimas ateityje sunkiai tikėtinas.

„Kaip rodo rinkos duomenys, dar aukščiau kilti dujų kainai nėra erdvės. Tie dujų kainų svyravimai nuo trijų iki penkių kartų, lyginant su praėjusiais metais, ir dabar yra drastiški“, – teigė ministras.

„Gali būti, kad pikų bus ir aukštesnių, bet vidutinė išlyginta kaina neturėtų labai drastiškai skirtis nuo to ko, ką turime dabar“, – pridūrė jis.

Be kita ko, D.Kreivys pabrėžė, kad dujų brangimą paskatintų ekstremalūs atvejai, pavyzdžiui, Rusijos ir Ukrainos santykių paaštrėjimas, rusiškų dujų tiekimo Vakarų Europai mažinimas.

Seimas šiemet jau išplėtė kompensacijų už šildymą gavėjų ratą, taip pat leido dujų kainų augimą buitiniams vartotojams išdėstyti iki penkerių metų, be to, gyventojai gali prašyti šilumos tiekėjų leisti įmokas atidėti iki 18-kos mėnesių.

Seimas taip pat pusmečiui atidėjo terminą maždaug 500 tūkst. vartotojų pasirinkti nepriklausomą elektros energijos tiekėją, ir tai leido sumažinti jų elektros sąskaitas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas