Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

D.Kreivys su Italijos ministru aptars rusiškų dujų importo ir kitas problemas

Energetikos ministras Dainius Kreivys trečiadienį Romoje susitiks su Italijos ekologinės tranzicijos ministru Roberto Cingolani bei aptars atsinaujinančių energijos išteklių bei rusiškų dujų importo klausimus.
Dujos
Dujos / 123RF.com nuotr.

Ministras taip pat dalyvaus diskusijose apie Rusijos pradėtą karą Ukrainoje, dėl kurio kyla energijos kainų krizė Europoje, pranešė Energetikos ministerija.

D.Kreivys taip pat susitiks su energetikos bendrovės „Snam“ bei Italijos ekonominio vystymosi institucijos „Casa Depositi e Prestiti“ (CDP) atstovais, kuriems pristatys Lietuvos žaliojo vandenilio ir saulės elektrinių plėtros planą bei jūrinio vėjo projektus, aptars naujausias branduolinės energijos technologijas, šios energijos ateitį.

„Snam“ yra viena pagrindinių „Trans Adriatic Pipeline“ akcininkių ir daugiausiai Energetikos sąjungos kūrimo projektuose dalyvaujanti bendrovė, kurios tikslas – iki 2050 metų transportuoti visiškai dekarbonizuotas dujas.

Praėjusių metų pradžioje CDP kartu su „Snam“ ir ENI pasirašė ketinimų protokolą dėl bendradarbiavimo dekarbonizacijos srityje. Numatyta, kad įmonės plėtos projektus vandenilio, žiedinės ekonomikos ir tvaraus mobilumo srityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas