Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

D.Kreivys su Ukrainos energetikos ministru aptars tinklų sinchronizavimą, prekybą elektra

Energetikos ministras Dainius Kreivys trečiadienį su Lietuvoje viešinčiu Ukrainos energetikos ministru aptars elektros prekybos su Energijos bendrijai nepriklausančiomis šalimis klausimą, abiejų šalių sinchronizavimosi su kontinentinės Europos tinklais siekius ir branduolinės saugos klausimus.
Dainius Kreivys
Dainius Kreivys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Energetikos ministerijos teigimu, susitikime su Germanu Galuščenko ministras D.Kreivys taip pat kalbėsis apie bendradarbiavimo galimybes atsinaujinančios energetikos srityje, dvišalius dujų sektoriaus klausimus.

Lietuva ir Ukraina šių metų kovo mėnesį įsteigė bendrą darbo grupę energetiniai partnerystei stiprinti.

Pasirašytoje bendradarbiavimo deklaracijoje įtvirtintas abipusis interesas stiprinti keitimąsi gerąja patirtimi ir informacija Ukrainai ir Baltijos šalims įgyvendinant elektros tinklų sinchronizavimą su žemyninės Europos tinklais, taip pat stiprinti keitimąsi patirtimi planuojant ir vykdant atominių elektrinių eksploatavimo nutraukimo ir išmontavimo darbus.

Energijos bendrija – tai tarptautinė organizacija, kurią šiuo metu sudaro Europos Sąjunga ir aštuonios pietryčių Europos ir Juodosios jūros regiono valstybės (Albanija, Bosnija ir Hercegovina, Kosovas, Makedonija, Moldova, Juodkalnija, Serbija ir Ukraina), nurodo ministerija.

Organizacijos tikslas yra išplėsti ES energetikos vidaus rinką į jos šalis, kurios įsipareigoja įgyvendinti ES teisę energetikos sektoriuje.

Lietuva šiuo metu siekia užtikrinti efektyvų Astravo atominės elektrinės Baltarusijoje elektros boikotą ir dėl to tariasi su Latvija ir Estija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas