Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 24

Dėl išaugusių energijos kainų Europoje uždaromos gamyklos – ar yra kitų sprendimų?

Iki 1500 laipsnių pagal Celsijų įkaitinta krosnis švytėjo raudonai. Stiklo gamyklos „Arc International“ darbuotojai krovė į ją smėlį, kuris lėtai lydėsi į vientisą masę. Kitame aukšte mašinos beformį skystį karšto oro srove vertė į tūkstančius subtilių vyno taurių, kurios vėliau keliaus į restoranus ir žmonių namus visame pasaulyje.
Nicholas Holderis
Nicholas Holderis / „The New York Times“/ANDREA MANTOVANI nuotr.

Nicholas Hodleris, generalinis fabriko direktorius, apžvelgė surinkimo liniją, kurioje mirgėjo gamtinių dujų liepsnų metami šešėliai.

Daugelį metų „Arc“ gamykla buvo maitinama pigia energija, kuri padėjo šiai įmonei tapti didžiausia pasaulyje stiklinių indų gamintoja ir gyvybiškai svarbiu darbdaviu šiame daugiausia darbininkų klasės gyvenamame regione šiaurės Prancūzijoje.

Tačiau staigaus Rusijos dujų tiekimo Europai nutraukimo poveikis atnešė įmonei naujų pavojų. Energijos kainos pakilo taip greitai, kad N.Hodleriui per du mėnesius teko šešis kartus perrašyti verslo prognozes.

Neseniai jis iš dalies atleido trečdalį iš 4500 „Arc“ darbuotojų, kad sutaupytų pinigų. Keturios iš devynių gamyklos krosnių veiks tuščiąja eiga; kitos pereis nuo gamtinių dujų prie dyzelino – pigesnio, bet labiau aplinką teršiančio kuro.

„Tai dramatiškiausia situacija, su kuria mes kada nors susidūrėme, – sakė N.Hodleris, šaukdamas, kad būtų išgirstas per žvangančių stiklų ūžesį. – Nuo energijos kainų priklausomas įmones, tokias kaip mūsų, tai žlugdo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito