Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekonomistai: naftos kainos artimiausiu metu augs, brangs degalai

Naftos kainai ketvirtadienį viršijus 100 JAV dolerių už barelį, ekonomistai sako, kad artimiausiu metu ji gali dar augti, tačiau vėliau tikimasi stabilizavimo. Jie perspėja, kad kainos degalinėse taip pat augs.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / „Scanpix“/AP nuotr.

SEB banko ekonomistas Tadas Povilauskas sako, kad kainos kryptis artimiausiomis dienomis priklausys nuo to, ar fiziniai srautai bus nutraukti arba apriboti.

„Rinkos turbūt skaičiuoja blogesnius scenarijus ir paskui žiūrima, ar tai išsipildo, ar ne. Dabar viskas eigoje, žiūrėsime. Kol naftos eksportas iš Rusijos į Vakarų pasaulį nesustoja, kol gamtinių dujų kiekiai, kurie keliauja dujotiekiais ar SGD iš Rusijos, nesustojo, nesikeičia, tai yra švelnesnė įtaka ir turbūt po to šuolio šiandien dar rytoj gali būti, kad tas kainų augimas ir išsikvėps“, – BNS sakė T.Povilauskas.

„Kainos iš karto degalinėse greitai keičiasi, šiandien ir rytoj tikrai degalinių kainos keisis ir padidėjimas kelių centų ribose eis į viršų. Dyzelio kaina ties 1,6 euro, panašu, ir priartės šiomis dienomis“, – kalbėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento