Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 24 /15:02

Ekspertai apie VGT sprendimą dėl sinchronizavimo: ir nuvilia, ir atrodo logiškas

Valstybės gynimo tarybai (VGT) pirmadienį įpareigojus Vyriausybę derėtis su Latvija ir Estija dėl pasitraukimo iš Rusijos kontroliuojamos energetikos sistemos (BRELL) ir sinchronizuotis su Vakarų Europa 2025-ųjų pradžioje, vienus energetikos ekspertus tokia pozicija kiek nuvylė, kiti sako, kad tai gali būti apgalvotas ir logiškas sprendimas.
Arvydas Sekmokas
Arvydas Sekmokas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos siekį sinchronizuotis jau 2024 metų vasarį ir ketinimus vienašališkai pasitraukti iš BRELL sutarties vienas ekspertų pavadino „politiniu blefavimu, kuris nepasiteisino“.

Energetikos ekspertas Arvydas Sekmokas sako, jog jį tokia data nuvylė – jis pasisakė už pasitraukimą iš BRELL ir susijungimą su Europa jau 2024 metais.

„Galima sakyti, kad yra tam tikro nusivylimo, kad to Lietuvos pasirengimo pasitraukti iš BRELL sutarties ir siekti eiti į sinchronizaciją jau 2024 metais, Valstybės gynimo taryboje toks pasirinkimas nebuvo palaikytas, sustiprintas, paremtas, tai dėl to, aišku, matysime, kokios dar alternatyvos gali būti panaudotos“, – pirmadienį BNS sakė A.Sekmokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas