Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Elektros tiekėjo dar nepasirinko 480 tūkst. vartotojų, „Ignitis“ ragina nelaukti liepos

Papildomą pusmetį elektros tiekėjo pasirinkimui gavę buitiniai vartotojai neturėtų pernelyg gaišti, žurnalistams penktadienį teigė už privačius klientus ir paslaugų vystymą atsakingas „Ignitis“ valdybos narys Andrius Kavaliauskas. Jis ragino vartotojus sutartis su tiekėjais pasirašyti sutartį jau dabar, o vėliau, jei elektros kaina kristų, jas nutraukti ir pasirašyti naujas. Pati bendrovė žada, kad tai bus galima padaryti be papildomų įsipareigojimų.
Elektros vartojimas
Elektros vartojimas / 123RF.com nuotr.

Ketvirtadienį Seime priėmus Elektros energetikos įstatymo pataisas, antrojo elektros rinkos liberalizavimo etapo pabaiga nukelta iki liepos 1 d.

„Ignitis“ atstovas A.Kavaliauskas penktadienį žiniasklaidai sakė, kad bendrovė siūlys sutartis jau pasirašiusiems savo klientams perkelti jų įsigaliojimo datą būtent į liepos 1 d. Dabartinės sutartys įsigalios nuo sausio 1 d., kada ir buvo numatyta antro elektros rinkos liberalizacijos etapo pabaiga.

„Labai didelei daliai mūsų klientui visuomeniniame tiekime bus finansiškai naudingiau. Jie pusę metų pirks elektrą šiek tiek pigiau“, – tokį pasiūlymą argumentavo A.Kavaliauskas.

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnybos (VERT) duomenimis II etape tiekėjo dar nėra pasirinkę apie 480 tūkst. vartotojų.

„Ignitis“ atstovas taip pat ragino klientus, po Seimo sprendimo gavusius galimybę dar pusmetį apmąstyti, kurį tiekėją rinktis, negaišti ir sutartį sudaryti kuo skubiau.

Jis patikslino, kad jau pirmo liberalizavimo etapo metu buvo matomas nemažas sujudimas, visi tiekėjai susidūrė su sunkumais, fiziškai nespėdami aptarnauti vartotojų. „Jei visi 480 tūkst. klientų sugalvotų pasirašyti sutartį gegužę ir birželį, galimi ir techniniai sutrikimai“, – sakė A.Kavaliauskas.

Bendrovės nuotr./Bendrovės „Ignitis“ Privačių klientų tarnybos vadovas Andrius Kavaliauskas
Bendrovės nuotr./Bendrovės „Ignitis“ Privačių klientų tarnybos vadovas Andrius Kavaliauskas

Naujiems klientams jis patarė pasirašyti sutartį, kuri įsigaliotų nuo liepos 1 d. A.Kavaliauskas pridūrė, kad sutartį bus galima nutraukti ir sudaryti naują mažesniais įkainiais, tuo atveju, jeigu elektros kaina iki to laiko smarkiai nukristų.

Jis pažadėjo, kad nutraukiant sutartį nebus jokių papildomų sąlygų.

Pasirinkti nepriklausomą tiekėją gyventojai galės iki kitų metų birželio 18 d. Anksčiau buvo numatyta, kad paskutinė data, kada galima pasirinkti tiekėją bus gruodžio 18 d., o antrojo liberalizavimo etapo pabaiga numatyta sausio 1 d.

Seimo priimtus įstatymo pakeitimus dar turės pasirašyti prezidentas Gitanas Nausėda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas