Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Enefit Green“ iš SEB ir „OP Bank“ pasiskolino 130 mln. eurų vėjo jėgainių parkų statybai

Estijos energetikos holdingo „Eesti energia“ valdoma vėjo elektros gamintoja „Enefit Green“ pranešė su Skandinavijos bankais SEB ir „OP Bank“ pasirašysiu sutartis dėl 130 mln. eurų sumos paskolos naujų vėjo jėgainių parkų projektams įgyvendinti.
Artūro Skardžiaus sklypas ir vėjo jėgainių parkas Šilutės rajone
Vėjo jėgainių parkas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Enefit Green“ finansų direktoriaus Veiko Raimo žodžiais, pritrauktas finansavimas dar labiau sustiprins įmonės likvidumo rezervą bei finansinį lankstumą.

„Bendradarbiaudami su pirmaujančiais regiono bankais galime įgyvendinti „Enefit Green“ plėtros strategiją ir finansuoti investicijas į naujus vėjo jėgainių parkus, gaminančius ekologiškai švarią elektros energiją. Žalioji elektra pirmoji patenka į rinką, o jos paklausa yra labai didelė“, – bendrovės pranešime cituojamas R.Raimas.

Šį finansavimą „Enefit Green“ pritraukė be užstato 3-7 metų laikotarpiui.

„SEB džiaugiasi galėdamas sustiprinti tvarių projektų įgyvendinimą ir plėtrą. Mūsų siekis yra tapti pagrindiniu atsinaujinančios energijos projektų Šiaurės ir Baltijos šalyse finansuotoju“, – pareiškė SEB Baltijos padalinio korporatyvinės bankininkystės vadovas Andersas Larssonas.

„Enefit Green“ investicijos į atsinaujinančią energetiką ir OP vertybės bei tikslai formuoti ekologiškesnę aplinką ir visuomenę labai gerai dera“, – sakė „OP Bank“ Estijos padalinio vadovas Hannesas Kaadu.

Praėjusią savaitę „Enefit Green“ paskelbė Akmenės rajone statysianti 75 megavatų (MW) galios vėjo jėgainių parką, į kurį ketina investuoti 85 mln. eurų, o birželio pabaigoje pranešė Šilalės rajone pastatysianti 43 MW galios vėjo jėgainių parką, kainuosiantį 60 mln. eurų. Pirmąjį šių projektų planuojama užbaigti 2023 metų pabaigoje, o antrąjį – 2023-ųjų pradžioje.

Be to, bendrovė planuoja iki 2023 metų pastatyti 20 MW galios vėjo parką netoli Purtse kaimelio šiaurės rytų Estijoje.

Dabar „Enefit Green“ turi 22 vėjo parkus, keturias kogeneracines jėgaines, 38 saulės elektrines, granulių gamyklą ir hidroelektrinę. Pernai bendrovė pagamino 1,35 teravatvalandės elektros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas