Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Epso-G“ ketina per dešimtmetį integruoti 5 GW žaliosios energijos

Lietuva turi visas galimybes iki 2030 metų integruoti iki 5 gigavatų (GW) sausumos atsinaujinančių energetikos išteklių (AEI) ir jūrinio vėjo, teigia valstybės valdoma energetikos grupė „Epso-G“, ketvirtadienį pristačiusi savo ilgalaikę strategiją.
Vėjo energija
Vėjo energija / 123RF.com nuotr.

„Mes matome savo grupę kaip pagrindinį žaidėją, platformą integruoti visus atsinaujinančius, kurie bus pastatyti Lietuvoje. Čia yra skaičiai pakankamai dideli: mes sieksime per 10 metų sukurti galimybes integruoti iki 5 gigavatų (...) Eina kalba apie saulę, vėją, jūrinio vėjo parkus“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė grupės generalinis direktorius Rolandas Zukas.

„Epso-G“ vertinimu, atitinkamai, didės lankstumo priemonių reikšmė – prie AEI integracijos prisidės ir energijos kaupimo įrenginių sistemos projektas, už kurį atsakinga grupės bendrovė „Energy cells“.

„Jau 2022 metais pradės veikti 200 megavatų galios ir 200 megavatvalandžių talpos energijos kaupimo įrenginių sistema, kuri įgalins patikimą ir stabilų Lietuvos elektros energetikos sistemos darbą iki sinchronizacijos su kontinentinės Europos tinklais, o taip pat užtikrins sklandžią didelių kiekių AEI integraciją“, – bendrovės pranešime sako R.Zukas.

Elektros ir dujų perdavimo grupė „Epso-G“ valdo 97,5 proc. elektros perdavimo sistemos operatorės „Litgrid“ akcijų, 96,6 proc. gamtinių dujų perdavimo sistemos operatorės „Amber Grid“ akcijų, 67 proc. energijos išteklių biržos „Baltpool“ akcijų, taip pat 100 proc. rangos darbų bendrovės „Tetas“ akcijų ir 100 proc. bendrovės „Energy Cells“ akcijų.

Vienintelė grupės akcininkė yra Energetikos ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento