Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 20

„Epso-G“ vadovas: Baltijos šalys galėtų greičiau sinchronizuotis su Europa

Dalis kol kas neįgyvendintų Baltijos šalių elektros tinklų sichronizavimui su Vakarų Europa būtinų projektų netrukdytų sistemoms susijungti ir veikti sinchroniškai beveik dviem metais anksčiau, sako valstybės valdomos energetikos grupės „Epso-G“ vadovas Mindaugas Keizeris.
Mindaugas Keizeris
Mindaugas Keizeris / Įmonės nuotr.

„Po paankstintos sinchronizacijos būtų toliau įgyvendinami kiti projektai, kurie didina sistemos stabilumą – kitose šalyse esantys sinchroniniai kompensatoriai, papildomos jungtys ir jungčių stiprinimas pačiose valstybėse. Tolesniais etapais būtų gerinamas sistemos stabilumas, didinama technologinė branda, tačiau tai netrukdo atlikti sinchronizacijos anksčiau kaip tai siūlo Lietuva ir jos perdavimo sistemos operatorius“, – interviu BNS sakė rugpjūčio pabaigoje grupei pradėjęs vadovauti M.Keizeris.

Prie žemyninės Europos tinklų Baltijos šalys yra numačiusios prisijungti 2025 metų pabaigoje, tačiau Lietuva siekia, jog tai būtų padaryta jau 2024-ųjų vasarį.

Pasak M.Keizerio, Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalas yra pavyzdys, kaip praeityje ginčų tarp Baltijos trijų šalių kėlę projektai vėliau pasirodo esantys svarbūs visam regionui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas