Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

ES energetikos ministrai aptars dujų ir naftos tiekimą

Rusijai praėjusią savaitę nutraukus dujų tiekimą Bulgarijai ir Lenkijai, už energetiką atsakingi Europos Sąjungos (ES) šalių ministrai pirmadienį aptars energetikos išteklių situaciją Bendrijoje.
Dujos
Dujos / 123RF.com nuotr.

Energetikos ministerijos Komunikacijos grupės atstovas Laimis Bratikas BNS patvirtino, jog taryboje dalyvauja energetikos ministras Dainius Kreivys.

Neeiliniame transporto, telekomunikacijų ir energetikos ministrų taryboje posėdyje bus įvertinti papildomi veiksmai, susiję su dujų tiekimo saugumu, jų tranzitu ir atsargomis, taip pat aptartas bendradarbiavimo tarp šalių narių stiprinimas.

Posėdyje už energetiką atsakingi ministrai aptars ES pasiruošimą dujų tiekimo krizei, solidarumo bei galimas skubias priemones, kaip geriau pasirengti galimiems dujų tiekio trikdžiams.

Sekmadienį naujienų agentūra AFP taip pat pranešė, jog ministrai aptars į šeštąjį sankcijų Rusijai paketą siūlomą įtraukti naftos embargą, tačiau sprendimo nepasirašys.

Neeilinis ES ministrų tarybos posėdis rengiamas praėjus mažiau nei savaitei po to, kai Rusija nutraukė dujų tiekimą Bendrijos narėms – Bulgarijai ir Lenkijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas