Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Komisijos ir „Gazprom“ susitikime dalyvavo ir Lietuvos atstovai

Europos Komisijos (EK) ir Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ susitikime dėl Komisijos atlikto „Gazprom“ veiklos Lietuvoje ir kitose Rytų ir Vidurio Europos šalyse tyrimo antradienį Briuselyje dalyvauja ir Lietuvos atstovai.
Biurokratai
Biurokratai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Konkurencijos tarybos atstovė spaudai Viktorija Urbonavičiūtė BNS patvirtino, kad susitikime dalyvauja tarybos atstovai. Daugiau informacijos ji teigė negalinti suteikti.

Naujienų agentūra „Reuters“ pranešė, kad susitikime dalyvauja „Gazprom“ valdybos pirmininko pavaduotojas Aleksandras Medvedevas su advokatų kontoros „Dentons“ patarėjais, EK Konkurencijos direktorato direktoriaus pavaduotojas Cecilio Madero, Konkurencijos direktorato direktorė Celine Gauer, kiti pareigūnai.

Susitikime taip pat dalyvauja Didžiosios Britanijos, Ispanijos, Vokietijos, Lenkijos, Vengrijos, Suomijos, Prancūzijos, Nyderlandų, Švedijos, Italijos ir Danijos atstovai.

Rugsėjo pabaigoje „Gazprom“ pateikė oficialų atsakymą EK dėl antimonopolinio tyrimo. Komisija įtaria, kad „Gazprom“ galėjo trukdyti laisvam dujų srautui ES valstybių teritorija, skaidydamas dujų rinką, galbūt trukdė diversifikuoti dujų tiekimo šaltinius ir taikė nesąžiningas dujų kainas, kurias susiedavo su naftos kainomis.

Oficialų tyrimą dėl „Gazprom“ veiklos ir per didelių dujų kainų Lietuvoje ir kai kuriose Rytų ir Pietų Europos šalyse Komisija pradėjo dar 2012 metais, įtarusi, jog koncernas piktnaudžiauja dominuojama padėtimi šalių dujų tiekimo rinkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai