Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gazprom“ ieško pinigų „Nord Stream 2“ ir „South Stream“ projektams

Rusijos koncernas „Gazprom“ žvalgosi finansavimo per Baltijos jūrą nutiesto dujotiekio plėtrai „Nord Stream 2“ bei Juodąją jūrą kirsiančio „South Stream“ dujotiekio projektui, apie kurio galimą atnaujinimą netikėtai paskelbta trečiadienį.
„Nord Stream“ dujotiekis
„Gazprom“ žvalgosi „Nord Stream 2“ ir „South Stream“ projektų finansavimo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Dėl eksporto dujotiekių projektų finansavimo, be abejo, kalbamės su Rusijos bankais ir tikimės, jog prisidės ir Rusijos eksporto kreditavimo agentūra. Manome, kad Rusijos bankai taip pat prisidės prie „Nord Stream 2“, – žiniasklaidai sakė „Gazprom“ valdybos pirmininko pavaduotojas Andrejus Kruglovas.

„Kalbant apie „South Stream“ galima pasakyti, jog savo laiku dėl šio projekto buvo nemažai susitarta su Europos eksporto agentūromis bei bankais. Tačiau projekto įgyvendinimas buvo nutrauktas. Tikimės derybų atnaujinimo su tais pačiais potencialiais finansuotojais“, – pridūrė jis.

2014 metų pabaigoje Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė, kad jo šalis atsisako planų nutiesti brangiai kainuosiantį vamzdyną „South Stream“, kuriuo būtų tiekiamos dujos Europai, aplenkiant Ukrainą, mesdamas kaltinimus Briuseliui kūrus kliūtis šiam projektui.

Pagal „Gazprom“ inicijuotą „Nord Stream 2“ projektą numatoma iki 2019 metų pabaigos nutiesti dvi papildomas per Baltijos jūrą iki Vokietijos pakrantės nutiesto dujotiekio gijas, kurios jo metinį pralaidumą padvigubintų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai