Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Gera žinia vilniečiams – pradedamas šildymo sezonas: paskelbta, kuriuose rajonuose radiatoriai šils pirmiausia

Pirmadienį Vilniuje pradedamas šildymo sezonas. Tiesa, gyventojų butai sušils palaipsniui – priklausomai nuo rajono, kuriame gyvena. Visame mieste šildymas bus įjungtas per tris keturias dienas.
Šildytuvas
Šildytuvas / 123RF.com nuotr.

2024–2025 m. sezonas pradedamas 27 proc. mažesne šilumos kaina nei pernai spalį, anksčiau skelbė Vilniaus miesto savivaldybė.

Šio mėnesio šilumos kaina Vilniuje siekia 5,83 ct/kWh be PVM, arba 6,35 ct/kWh su PVM.

Nuo šildymo sezono paskelbimo pradžios šiluma vilniečių namus pasieks palaipsniui, priklausomai nuo rajono.

Pirmą–antrą dienomis šildymas bus įjungtas Fabijoniškių, Šeškinės, Pilaitės, Senamiesčio, Šnipiškių, Karoliniškių, Lazdynų, Naujosios Vilnios, Baltupių ir Grigiškių mikrorajonuose, skelbė savivaldybė.

Antrą–trečią dienomis – Antakalnio, Žirmūnų, Pašilaičių, Viršuliškių, Justiniškių, Žvėryno, Naujamiesčio, Kirtimų mikrorajonuose.

Trečią–ketvirtą dienomis šildymas pasieks Panerių, Naujininkų, Rasų, Vilkpėdės ir Verkių mikrorajonus.

Praėjus numatytam terminui ir pastebėjus, kad namuose radiatoriai nešyla, rekomenduojama kreiptis į namo vidaus šildymo sistemas aptarnaujančias įmones, t. y. namų administratorius arba bendrijas.

Vilniaus mieste veikia 8 nepriklausomi šilumos gamintojai. Preliminariai vertinama, kad šiemet šilumos gamybai naudojamo kuro struktūroje 83 proc. sudarys šiluma, išgaunama iš draugiškų aplinkai energijos šaltinių – biokuro arba atliekų. Todėl tik 17 proc. turėtų sudaryti gamtinės dujos, kurios padeda užtikrinti šilumos poreikį mieste šalčiausių dienų metu.

Istoriškai šildymo sezono pradžia varijavo nuo spalio 1 iki spalio 22 d., o pernai šildymo sezonas prasidėjo spalio 16 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tvarumu garsėjanti kompanija „Reynaers Aluminium“ prisidės prie unikalaus miestelio verslui statybų Kauno LEZ
Reklama
Energija veiksme: kaip Dakaro lenktynininkas valdo stresą ir iššūkius
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas