Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gerimantas Bakanas Vilniaus šilumos tinklams vadovaus dar 5 metus

AB Vilniaus šilumos tinklų (VŠT) generalinį direktorių Gerimantą Bakaną VŠT valdyba išrinko antrajai penkerių metų kadencijai, akcentuodama gerus veiklos rezultatus ir būtinybę tęsti ambicingų transformacijos planų įgyvendinimą, rašoma VŠT pranešime spaudai.
Gerimantas Bakanas
Gerimantas Bakanas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

VŠT sėkmingai išlaviravo 2021 metų energijos išteklių kainų šoko laikotarpį, išlaikė vienas mažiausių šilumos energijos kainų klientams Lietuvoje ir pernai susitelkė į ilgalaikės įmonės plėtros strategijos įgyvendinimą, klodama pamatus naujoms veikloms. VŠT 2023 metais patrigubino investicijų apimtis ir uždirbo 30,7 mln. eurų grynojo pelno. G.Bakaną VŠT vadovu valdyba pirmajai penkerių metų kadencijai paskyrė nuo 2019 metų rugpjūčio 22 dienos.

VŠT gamina šilumos ir elektros energiją, tiekia šilumą ir karštą vandenį sostinės gyventojams bei užsiima nepriklausomo elektros energijos tiekimo veikla. Šių metų kovą VŠT užbaigė Klaipėdoje veikiančių bendrovių 100 proc. UAB „Miesto energija“ ir UAB „Pramonės energija“ bei 4,34 proc. uostamiesčio šilumos ūkį valdančios AB „Klaipėdos energija“ akcijų įsigijimo procesą ir tapo pirmąja Vilniaus miesto savivaldybės valdoma šilumos ir elektros energijos gamybos bei tiekimo įmone, valdančia ta pačia veikla užsiimančius aktyvus kitame mieste.

„Per penkerius metus VŠT išgyveno tris įvykių kupinus etapus – veiklos optimizavimo ir efektyvinimo, energijos išteklių krizės valdymo ir veiklos transformavimo. Kiekviename iš jų teko spręsti skirtingus uždavinius ir dažnai priimti itin sudėtingus sprendimus. Valdyba vertina Gerimanto ir jo komandos pastangas bei gebėjimą prisitaikyti prie besikeičiančių aplinkybių, net ir sunkiausiais laikotarpiais užtikrinti veiklos stabilumą ir neprarasti klientų pasitikėjimo.

2021 metais buvo priimta ambicinga ilgalaikė strategija, kurioje numatytas transformacijos į šiuolaikišką universalią energetikos įmonę planas. VŠT tuo keliu jau sėkmingai eina, norėtume, kad procesas būtų nuosekliai tęsiamas“, – pažymėjo VŠT valdybos pirmininkas Paulius Saltonas.

„Žvelgiant šiek tiek atgal labai aiškiai matau, kad per penkerius metus didžiausias pokytis įvyko viduje – mes patys pamatėme, kad galime geriau, daugiau, skaidriau ir kitaip nei kiti. Mūsų specialistai nebedirba komunalinėje įmonėje, jų darbo vieta yra moderni, inovatyvi ir auganti energetikos bendrovė, veikianti pagal aukščiausius skaidrumo ir valdysenos standartus. Be kita ko – mes esame pirmoji viešojo sektoriaus įmonė, įteisinusi keturių darbo dienų savaitę. Dėkoju valdybai už pasitikėjimą ir grįžtu prie darbų – mano ir komandos tikslas yra užtikrinti švarią ir efektyvią energetiką“, – sakė VŠT generalinis direktorius Gerimantas Bakanas.

Pasak jo, VŠT užbaigė galingiausio Baltijos šalyse absorbcinio šilumos siurblio, kuris padidins biokuro katilo efektyvumą ir leis pradėti įgyvendinti atliekinės šilumos projektus, įrengimą. Taip pat pradėti žaliojo vandenilio gamyklos statybos parengiamojo etapo veiksmai. VŠT toliau tęsia šilumos tiekimo tinklų atnaujinimo darbus ir jau išbando žemos temperatūros tinklą realiomis sąlygomis. Tęsiami gamybos pajėgumų modernizavimo darbai, siekiant iki 2030

metų visiškai atsisakyti iškastinio kuro šilumos energijos gamyboje. Nuosekliai didinama pajamų iš nereguliuojamos veiklos dalis ir neatmetama tolesnės geografinės plėtros galimybė.

Pažymėtina, kad VŠT kartu su Vilniaus miesto savivaldybe 2023 metų pabaigoje Stokholmo arbitražo teisme laimėjo bylą prieš buvusius sostinės šilumos ūkio valdytojus. Tokiu būdu VŠT išsprendė keletą metų tvyrojusį neapibrėžtumą ir nebeturi jokių juridinių dirgiklių tęsiant veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai