Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Green Genius“ saulės parkus Italijoje vystys kartu su Prancūzijos fondu

Lietuviško kapitalo grupės „Modus Group“ atsinaujinančios energetikos įmonė „Green Genius“ pasirašė investavimo sutartį su Prancūzijos fondu „Eiffel Transition Infrastructure“ ir įkūrė bendrą įmonę statyti ir vystyti saulės parkams Italijoje – jų bendra galia sieks 500 megavatų (MW).
Green Genius saulės elektrinės
Green Genius saulės elektrinės / Green Genius nuotr.

Prancūzijos fondas projektų vystymo etape investuos iki 15 mln. eurų, o vėlesniame statybų etape numatoma skirti papildomą finansavimą, pranešė „Green Genius“.

„Mūsų partnerio siūlomas novatoriškas kapitalo sprendimas kaip tik suteikia taip reikalingo lankstumo bei atveria naujas galimybes kompleksiškame atsinaujinančių išteklių vystymo procese. Italija yra viena iš pagrindinių mūsų rinkų, joje įmonė jau yra išvysčiusi projektų anksčiau“, – pranešime teigė „Green Genius“ finansų direktorius Rokas Bancevičius.

Pranešama, kad „Eiffel Transition Infrastructure“ fondas, kuris tapo mažuoju jungtinės saulės parkams statyti ir vystyti Italijoje įkurtos įmonės akcininku, finansiškai rems projektų plėtrą bei statybas. Tuo metu didžiąją nuosavybės dalį turinti „Green Genius“ baigs vystyti 500 MW saulės projektų portfelį Italijoje, daugiausia Apulijos ir Sardinijos regionuose.

Parkų statybas planuojama pradėti 2023 metų pabaigoje, saulės elektrinės per metus turėtų aprūpinti daugiau nei 90 tūkst. namų ūkių.

„Green Genius“ skelbia, kad tai vienas pirmųjų sandorių Europoje, sudarytas nuosavybės ir skolos finansinėmis priemonėmis, kuriuo remiama atsinaujinančios energetikos plėtra.

Apie „Eiffel Transition Infrastructure“ fondo įkūrimą Prancūzijos turto valdymo bendrovė „Eiffel Investment Group” ir Europos investicijų fondas (EIF) paskelbė pernai lapkritį. Bendras fondo dydis sieks iki 500 mln. eurų, iš kurių 75 mln. eurų skiria EIF.

„Eiffel Investment Group“ ir „Green Genius“ bendradarbiauja nuo 2019 metų vystant žaliosios energetikos projektus Lenkijoje, Italijoje ir Ispanijoje.

„Green Genius“ šiuo metu veikia aštuoniose Europos šalyse ir iki 2025 metų planuoja pastatyti 2 GW galios atsinaujinančios energetikos projektų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas