Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 12 /13:58

„Gren“ įsigijo „Šilumą miestams“, tieks šilumą dar 4 miestuose

Šiaurės Europos žaliosios energetikos grupė „Gren“ pranešė užbaigusi įmonės „Šiluma miestams“, valdančios šilumos gamybos ir tiekimo įmones Akmenėje, Trakuose, Vilniuje ir Visagine, įsigijimo sandorį. Jo vertė neskelbiama.
Šildymas
Šildymas / 123RF.com nuotr.

„Šios sumos yra susitarta neviešinti“, – BNS teigė „Gren“ atstovas Andrius Kasparavičius.

„Nuo pat veiklos Baltijos šalyse pradžios siekėme gaminti žaliąją energiją iš vietinių atsinaujinančių energijos išteklių ir atliekų. Ryžtingai tęsiame savo žaliąją plėtrą įsigydami papildomus gamybinius pajėgumus, kuriais 90 proc. energijos pagaminama iš biomasės“, – teigė „Gren Lietuva“ vadovas Vitalijus Žuta.

Konkurencijos taryba kovo pabaigoje leido „Gren Lietuvai“ įsigyti 100 proc. įmonės „Šiluma miestams“ akcijų, taip netiesiogiai perimant dar penkių bendrovių – Kirtimų katilinės, Karlų katilinės, „Akmenės energijos“, Šilo katilinės ir „Trakų energijos“ – kontrolę.

Tokį sprendimą taryba priėmė „Gren Lietuvai“ įsipareigojus nepirkti iš „E energy invest“ jos valdomų bendrovių „Pramonės energija“ ir „Miesto energija“ taip siekiant išvengti dominuojančios padėties ir konkurencijos apribojimo Klaipėdos centralizuotos šilumos rinkoje ne sezono metu.

A.Kasparavičius BNS teigė, kad šie įsipareigojimai jau įvykdyti.

„Jos („Pramonės energija“ ir „Miesto energija“ – BNS) tiesiog nebuvo įsigytos, kai Konkurencijos taryba neleido įsigyti, kadangi mes proceso tuo metu dar nebuvom pradėję. Jos tiesiog iš viso paketo buvo išimtos“, – sakė A.Kasparavičius.

„Gren Lietuva“ taip pat įsipareigojo 10 metų nepirkti šių įmonių turto ar akcijų, taip pat nesudaryti sutarčių su „Orion Global pet“.

Įsigyti 100 proc. įmonės „Šiluma miestams“ akcijų „Gren Lietuva“ galėjo tik po to, kai įmonei „E energy invest“ bus grąžintos anksčiau įsigytos „Pramonės energijos“ ir „Miesto energijos“ akcijos.

„Šiluma miestams“ per metus patiekia apie 204 GWh šilumos energijos, bendras jų gamybos pajėgumas – 112 MW, bendrovėse dirba 91 darbuotojas.

„Gren“ priklauso privataus kapitalo investicijų bendrovei „Partners Group. „Gren“ iki šiol šilumą tiekė Klaipėdos, Kauno, Joniškio ir Švenčionių gyventojams bei įmonėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas