Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į kitą laivą perkrautos SGD iš Klaipėdos gabenamos į Inkoo SGD terminalą Suomijoje

Bendrovės „KN Energies“ valdomame suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminale į kitą laivą perkautas didžiausias iki šiol SGD kiekis – Norvegijos bendrovė „Equinor“ jas nugabens į Inkoo SGD terminalą Suomijoje.
"KN Energies" nuotr.
„KN Energies“

„KN Energies“ sausio pabaigoje atliko neeilinę perkovos operaciją – iš laivo-saugyklos „Independence“ į konvencinio dydžio dujovežį „Amur River“ perkrautas rekordinis kiekis – 105 tūkst. kubinių metrų SGD, pranešė bendrovė.

Pasak įmonės, tai didžiausias SGD kiekis, kuris nuo terminalo veiklos pradžios 2015 metais perkrautas iš laivo-saugyklos į konvencinės apimties dujovežį.

„KN Energies“ Komercijos direktorius Mindaugas Navikas sako, jog taip Lietuva padeda užtikrinti Suomijos gamtinių dujų poreikį šiuo šaliai nelengvu laiku, kai dujų tiekimo vamzdynais grandinė vis dar nėra atkurta.

Po to, kai pernai spalį buvo pažeista ir remontui sustabdyta Suomijos-Estijos dujų jungtis „Balticconnector“, Suomija dujas importuoja – SGD laivais atgabenamos į Inkoo terminalo SGD laivą-saugyklą „Exemplar“.

Iki šiol SGD iš „Independence“ buvo perkraunamos tik į mažos apimties dujovežius. Paprastai į juos būdavo perkraunama mažiau nei 10 tūkst. kub. metrų dujų, o didžiausia krova siekė kiek daugiau nei 17 tūkst. kub. metrų.

288 metrų ilgio dujovežis „Amur River“ gali gabenti dujas esant žemai temperatūrai ir ledo sąlygomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas