Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Klaipėdą atplaukia didelis dujovežis su „Total“ SGD kroviniu

Į Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalą sekmadienio naktį pirmą kartą turėtų atplaukti didelis dujovežis „Neptune“. Manoma, kad Prancūzijos bendrovės „Total“ SGD krovinys yra skirtas energetikos grupės „Lietuvos energija“ antrinei įmonei „Lietuvos energijos tiekimas“ (LET).
Klaipeda, SGD terminalas
Klaipeda, SGD terminalas / KN media nuotr.

Portalų myshiptracking.com ir marinetraffic.com duomenimis, dujovežis „Neptune“ iš Norvegijos Melkojos uosto, kur yra įsikūrusi „Equinor“ SGD gamykla, išplaukė pirmadienio dieną. Planuojama, kad Klaipėdos uostą jis pasieks sekmadienį, apie 3 valandą nakties.

„Taip, tai pirmą kartą atplaukiantis laivas ir jis yra didelis – atgabena apie 138 tūkst. kubinių metrų SGD“, – BNS komentavo SGD terminalo operatorės „Klaipėdos naftos“ atstovė Orinta Barkauskaitė.

BNS žiniomis, Prancūzijos bendrovės „Total“ krovinys yra skirtas LET. „Lietuvos energija“ oficialiai šių žinių nekomentuoja.

Su bendrove „Total“ dujų tiekimo sutartį LET pasirašė sausio pabaigoje. Sandorio vertės ir kitų komercinių detalių bendrovės neatskleidžia.

„Total“ yra antra pagal dydį SGD tiekėja pasaulyje, užimanti 10 proc. rinkos. Grupė iki 2020 metų turėtų valdyti maždaug 40 mln. tonų bendrą metinį SGD portfelį. Klaipėdos SGD terminalo metinis išdujinimo pajėgumas siekia 2,9 mln. tonų SGD.

LET turi ilgalaikio SGD tiekimo sutartį su Norvegijos „Equinor“, dujas ji perka ir trumpalaikių SGD sandorių rinkoje bei importuoja iš Rusijos „Gazprom“, be to, ji naudojasi Latvijos Inčukalnio požemine dujų saugykla.

Terminalu Klaipėdoje šiais dujiniais metais naudojasi trys bendrovės – „Achema“, LET bei žaliavų prekybos grupės „Imlitex Holdings“ bendrovė „Imlitex“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas