Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Klaipėdą plaukia naujas SGD krovinys, skirtas LET

Į Klaipėdą plaukia dujovežis, kurio atgabenamas suskystintų gamtinių dujų (SGD) krovinys, skirtas elektros ir dujų tiekimo bendrovei „Lietuvos energijos tiekimas“ (LET). Dalis dujų bus panaudota ir baigiant SGD terminalo patikrą – į laivo-saugyklos „Independence“ talpas grąžinant įprastą temperatūrą.
Suskystintų gamtinių dujų laivas-saugykla „Independence“
Suskystintų gamtinių dujų laivas-saugykla „Independence“ / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Portalų marinetraffic.com ir vesselfinder.com duomenimis, dujovežis „Arctic Princess“ į Klaipėdą turėtų atplaukti kitą antradienį. Jis vyksta iš Norvegijos Melkojos uosto, kur yra „Equinor“ (buvusios „Statoil“) SGD gamykla.

„Planuojama, kad po šiuo metu vykstančios „Independence“ patikros, kurios metu buvo atšildytos laivo-saugyklos talpos, įprastinę -160 C laipsnių temperatūrą į talpas grąžins kovo pabaigoje į Klaipėdą atvyksiantis SGD dujovežis“, – anksčiau BNS komentavo terminalo operatorės „Klaipėdos naftos“ komunikacijos vadovė Orinta Barkauskaitė.

Bendrovės skelbiamame dujovežių grafike nurodoma, kad kovo 20-25 dienomis į uostą atplaukia 138 tūkst. kub. metrų SGD krovinys. Daugiau laivų kovą grafike nenumatyta.

LET generalinis direktorius Mantas Mikalajūnas BNS patvirtino, kad visas krovinys yra skirtas įmonei, perkančiai dujas pagal ilgalaikę sutartį su „Equinor“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mantas Mikalajūnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mantas Mikalajūnas

Vasario pabaigoje prasidėjęs didelio masto patikrinimas SGD terminale bus baigtas kitą savaitę. Pirmą kartą nuo „Independence“ veiklos pradžios atšildytos keturios 170 tūkst. kub. metrų jo talpos, tai leidžia specialistams iš vidaus įvertinti jų būklę.

Darbus atlieka „Klaipėdos nafta“ ir laivo savininkė Norvegijos bendrovė „Hoegh LNG“.

SGD terminalo Klaipėdoje veikla dėl planinių remonto darbų laikinai stabdoma kasmet, o nuodugnią terminalo ir laivo-saugyklos apžiūrą „Klaipėdos nafta“ įpareigota atlikti kas penkerius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas