Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 03

IAE vadovas L.Baužys: noriu, kad jėgainėje nebūtų neskaidrių pirkimų

Ignalinos atominei elektrinei (IAE) pirmadienį pradėjęs vadovauti buvęs „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) keleivių vežimo bendrovės „LTG Link“ vadovas Linas Baužys sako, kad pagrindiniai jo principai yra skaidrumas, atskaitomybė ir interesų konfliktų vengimas.
Linas Baužys
Linas Baužys / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Viskas turi būti skaidru, atvira ir kiek galima viešinama. Dėl to man net nekyla papildomų klausimų (...) Aš tikrai atėjau kurti ateitį, o ne praeitį, ir padaryti taip, kad toje ateityje čia daugiau nebūtų neskaidrių pirkimų, nedalyvautų įmonės, kurios kelia vienokias ar kitokias rizikas ir pavojus nacionaliniam saugumui“, – interviu BNS sakė L.Baužys.

Naujasis IAE vadovas tikina, kad vienas pagrindinių jo tikslų bus efektyvus projektų valdymas, juos įgyvendinant laiku ir pagal suplanuotą biudžetą.

„Tai yra pakankamai sudėtingas dalykas, projektai dažnai vėluoja, o tai išvirsta į papildomus pinigus. Todėl būtina projektus valdyti taip, kad būtų matuojami per tikslus, per laikotarpį, kad jie būtų įgyvendinami laiku, numatytoje apimtyje ir jų kaštai nedidėtų. Tai turbūt vienas didžiausių tikslų“, – kalbėjo L.Baužys.

Didžioji jūsų karjeros dalis buvo susijusi su geležinkeliais – pastaruosius šešerius metus dirbote LTG, prieš tai dirbdamas „Orlen Lietuvoje“ ir „Mažeikių naftoje“ taip pat daugiausia buvote atsakingas už naftos produktų logistiką. Kodėl nusprendėte pasitraukti iš geležinkelių pereiti į energetikos sektorių?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas