Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

2023 10 31 /13:55

„Ignitis grupė“ tieks elektrą „Umicore Poland“

Valstybės valdoma energetikos grupė „Ignitis grupė“ iš jos statomo Silezijos vėjo jėgainių parko tieks elektrą Lenkijos elektromobilių baterijų medžiagų gamybos įmonei „Umicore Poland“. 
Luko Balandžio / BNS nuotr.
Vėjo jėgainės

„Ignitis grupės“ valdoma įmonė „Ignitis renewables“ ir Lenkijos bendrovė pasirašė ilgalaikę sutartį dėl energijos tiekimo, ji įsigalios nuo 2025 metų ir galio iki 2034 metų pabaigos, antradienį pranešė „Ignitis grupė“. 

Pasak jos, tai didžiausia „Ignitis renewables“ pasirašyta ilgalaikė elektros prekybos sutartis. 

„Šios sutarties sudarymas yra svarbus žingsnis grupei, nes tai jos didžiausia išorinė ilgalaikė žaliosios elektros prekybos sutartis. Grupės vertinimu, ši ilgalaikė elektros prekybos sutartis užtikrins stabilias vėjo parko pajamas“, – teigiama pranešime.

Anot grupės, elektra bus tiekiama „Umicore“ elektromobilių baterijų medžiagų gamyklai Nysos mieste.

Pasaulinės medžiagų technologijų kūrimo ir perdirbimo grupės „Umicore“ vykdomoji viceprezidentė Geraldine Nolens sako, kad sutartis padės siekti įmonei tikslo iki 2035 metų maksimaliai sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą.  

„Elektra, pagaminta iš atsinaujinančių energijos išteklių, tokių kaip vėjo ir saulės energija, bei sudarytos ilgalaikės elektros prekybos sutartys, įskaitant ir sutartį su „Ignitis renewables“, yra itin svarbios siekiant ambicingų grupės tikslų“, – pranešime sakė G. Nolens. 

Vėjo parkas šiuo metu statomas pietvakarinėje Lenkijoje, bendra jo galia sieks 137 megavatų (MW). Anot „Igničio grupės“, „Umicore Poland“ bus tiekiama reikšminga dalis šiame parke pagamintos energijos.

„Euronext“ Briuselio biržoje kotiruojamos grupės „Umicore“ apyvarta 2022 metais buvo 25,4 mlrd. eurų, arba 5,7 proc. didesnė nei 2021 metais (24,1 mlrd. eurų), grupė uždirbo 710 mln. eurų grynojo pelno iki mokesčių – 12 proc. mažiau (805,9 mln. eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas