Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Ignitis grupė“ tikisi, kad įmonės dividendų politika nebus keičiama

Politikams siūlant peržiūrėti valstybės valdomos energetikos grupės „Ignitis grupė“ dividendų politiką, grupės atstovas teigia, kad šių įsipareigojimų akcininkams keisti nesitikima.
„Ignitis grupė"
„Ignitis grupė" / Arno Strumilos / 15min nuotr.
Temos: 1 „Ignitis“

Grupės finansų direktorius Jonas Rimavičius sako, kad „Ignitis grupės“ įsipareigojimai – tvirti.

„Esame tvirtai įsipareigoję laikytis esamos grupės dividendų politikos ir nesitikime jos keisti“, – grupės finansinių rezultatų investuotojams nuotolinio pristatymo metu antradienį sakė J.Rimavičius.

Jo teigimu, pastabos apie dividendų politikos keitimą buvo skirtos ne visai grupei, o jos valdomam elektros tinklų verslui.

Pagal 2020 metų rugsėjį patvirtintą dividendų politiką, „Ignitis grupė“ už 2020-uosius finansinius metus išmokėjo 85 mln. eurų dividendų, o už vėlesnius metus siekiama skirti bent 3 proc. didesnę sumą.​

Anksčiau lapkritį Seimo Ekonomikos komiteto nariai siūlė Vyriausybei peržiūrėti valstybės valdomų įmonių dividendų politiką ir numatyti galimybę, kad didesnę „Ignitis grupės“ įmonių dividendų dalį reikėtų investuoti į kapitalą ir infrastruktūros atnaujinimą.

„Ignitis grupės“ įmonių investicijų ir dividendų problema iškelta po to, kai Valstybės kontrolė pareiškė, kad vartotojai grupės bendrovei „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) 2018–2021 metais permokėjo 160 mln. eurų.

Pirmąjį šių metų pusmetį uždirbusi 155,8 mln. eurų grynojo pelno grupė dividendams numatė 46,5 mln. eurų arba 0,64 euro už akciją.

Per devynis šių metų mėnesius „Ignitis grupė“ uždirbo 212,6 mln. eurų grynojo pelno – 15 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu (184,9 mln. eurų).

Finansų ministerija valdo 74,99 proc. „Ignitis grupės“ akcijų, smulkieji akcininkai – 25,01 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas