Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Ignitis renewables“ Latvijoje stato didžiausias Baltijos šalyse saulės elektrines

Tarptautinė žaliosios energetikos bendrovė „Ignitis renewables“ plečia savo veiklą Latvijoje ir šioje šalyje stato didžiausias saulės elektrines visose Baltijos šalyse, rašoma „Ignitis“ pranešime spaudai.
„Ignitis renewables“ saulės elektrinės Latvijoje
„Ignitis renewables“ saulės elektrinės Latvijoje / Organizatorių nuotr.

Pastačiusi saulės parkų projektus Kuldygos, Tukumo ir Bauskės savivaldybėse, bendrovė žaliąja energija galės aprūpinti beveik 200 tūkst. namų ūkių Latvijoje.

„Aktyviai dirbame ties savo projektų Latvijoje statyba ir planuojame jau kitais metais pradėti gaminti ir į tinklą tiekti žaliąją energiją iš Latvijoje esančių saulės elektrinių. Visus savo projektus įgyvendiname sparčiai, tuo pat metu glaudžiai bendradarbiaudami su vietos savivaldybėmis ir administracijomis bei vietos bendruomenėmis, kad sustiprintume visą regioną, kuriame vystome savo projektus“, – teigia „Ignitis renewables“ vadovė Latvijoje Baiba Lāce.

„Ignitis renewables“ saulės parkų portfelį Latvijoje sudaro du statomi projektai – 94 megavatų (MW) Varmės saulės parkas Kuldygos savivaldybėje ir 145 MW Stelpės saulės parkas, kurį sudaro dviejų atskirų etapų plėtra Stelpės ir Barbalės valsčiuose, Bauskės savivaldybėje. Šiuo metu jau vyksta statybos darbai. Bendras šiuose projektuose įrengtų saulės kolektorių skaičius sieks 389 tūkst., o saulės elektrinių parkai per metus žaliąja energija aprūpins beveik 96 tūkst. namų ūkių. Šių saulės parkų užbaigimas ir komercinės veiklos pradžia numatomi 2025 m.

Šį rudenį prasidės vieno ambicingiausių Baltijos šalyse saulės projekto – 174 MW galios Tumės saulės parko Tukumo savivaldybėje, Tumės valsčiuje – statybos darbai. Numatoma, kad Tumės saulės parką sudarys daugiau kaip 282 tūkst. saulės kolektorių. Tai leis aprūpinti daugiau kaip 85 tūkst. namų ūkių švaria elektros energija.

„Mūsų saulės projektų Latvijoje dydis išties įspūdingas. Iš viso saulės parkai užims 573 hektarų plotą, kuris prilygsta maždaug 840 futbolo aikščių. Šių didelių projektų, kurie galės aprūpinti tūkstančius namų ūkių švaria elektros energija, statyba rodo mūsų įsipareigojimą siekti ekologiškesnės ir tvaresnės regiono ateities“, – sako B.Lāce.

„Ignitis renewables“ vadovė Latvijoje taip pat pabrėžia, kad Tumės saulės elektrinių parke bus įrengta saulės sekimo sistema (sekimo technologija), kuri galės nustatyti saulės kryptį ir automatiškai suktis pagal ją. Ši sistema ypač tinka Latvijos klimato sąlygoms ir leidžia maksimaliai išnaudoti saulės energiją, gerokai padidindama saulės kolektorių efektyvumą net ir esant mažam saulėtumui. Planuojama, kad Tumės saulės elektrinių parkas pradės veikti 2026 m.

Įgyvendindama šiuos projektus „Ignitis renewables“ atlieka svarbų vaidmenį Latvijos perėjime prie atsinaujinančios energijos ir reikšmingai prisideda prie Baltijos regiono energetinės nepriklausomybės ir klimato tikslų įgyvendinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas