Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įkrovimo stotelėms ir autobusams pertvarkyti – 14,5 mln. eurų paramos

Elektriniam krovininiam bei keleiviniam transportui skirtų didelės galios įkrovimo stotelių įrengimui Lietuvos keliuose bei autobusų pertvarkymui į elektrinius skirta 14,5 mln. eurų paramos, pranešė Susisiekimo ministerija. 
Krovimo stotelė Kauno oro uoste
Krovimo stotelė Kauno oro uoste / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Susisiekimo viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė sako, kad parama paskatins ne tik elektrinio transporto įsigijimą, bet ir sąlygas juo naudotis.

„Būtina vienu metu plėtoti visą elektromobilių ekosistemą – ne vien skatinti elektromobilių ir elektra varomų vilkikų įsigijimą, tačiau ir plėtoti patogų infrastruktūros tinklą. Ši priemonė stipriai pagerins keliavimo sąlygas sunkiasvoriam elektriniam transportui, taip pat sudarytos sąlygos vežėjams atnaujinti jau turimą autobusų parką“, – pranešime teigia A. Vaiciukevičiūtė.

Sunkiojo elektrinio transporto įkrovimo stotelėms numatyta 12,5 mln. eurų, autobusų perdarymui į varomus elektra – 2 mln. eurų Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo (RRF) lėšų. Ši parama gali būti panaudota nuo 25 iki 60 proc. darbų finansavimui. Į paramą pretenduojančios įmonės paraiškas turėtų teikti iki sausio pabaigos. 

Planuojama, kad paramos užteks 300 įkrovimo stotelėms, kurios gali būti įrengtos nustatytuose kelių ruožuose, stovėjimo aikštelėse bei miestuose, bei dešimtims autobusų perdaryti į varomus elektra.

Ministerijos vertinimu, per artimiausius dvejus metus Lietuvoje elektrinių autobusų ir vilkių skaičius smarkiai išaugs. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas