Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įmonių energetiniam efektyvumui didinti iš ES fondų numatyta 35 mln. eurų

Lietuvos įmonės investicijoms į energetinio efektyvumo didinimą ir taršos mažinimą gali gauti iki 900 tūkst. eurų paramos iš Europos Sąjungos (ES) fondų, tam iš viso numatyta 35 mln. eurų, pranešė Inovacijų agentūra.
Europos sąjunga
Europos sąjunga / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Už šias lėšas verslas galės įsigyti įvairios įrangos, kuri anglies dvideginio emisiją sumažintų trečdaliu ir daugiau, sako agentūros Investicijų valdymo departamento direktorė Agnė Vaitkūnienė.

„Pagal šiuos kvietimus verslai galės įgyvendinti labai įvairius projektus – įsigyti įrengimus, kurie gamybos procese didintų energetinį efektyvumą ir sumažintų į aplinką išskiriamo anglies dvideginio kiekį. Taip pat įsigyti gamybinę įrangą arba seną pakeisti mažiau taršia, sumažinančia energijos suvartojimą arba gamybos atliekų kiekį“, – pranešime teigė ji.

Agentūra jau paskelbė kvietimus verslui teikti paraiškas, anot jos, į paramą pretenduoja bet kokio dydžio įmonės, ji aktualiausia apdirbamosios gamybos ir karjerų kasybos sektorių bendrovėms. Didžiausia suma, į kurią gali pretenduoti įmonės, yra 900 tūkst. eurų, mažiausia – 75 tūkst. eurų. Parama bus teikiama tik naujiems įrengimams įsigyti.

Iš ES fondų finansuojama nuo 30 iki 50 proc. energetinio efektyvumo didinimo projekto kainos, tačiau parama gali būti didinama 15 proc., jeigu įmonė yra ne sostinės regione.

Vidurio ir vakarų Lietuvos regione energijos efektyvumo projektai bus finansuojami Europos regioninės plėtros fondo, o sostinės regione – Sanglaudos fondų lėšomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas