Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indija nustos pirkti naftą iš Irano

Indija – anksčiau buvusi viena svarbiausių Irano naftos pirkėjų – nuo lapkričio mėnesio iš JAV sankcijų pakirstos šalies „juodojo aukso“ nebepirks, paskelbė naujienų agentūra „Bloomberg“.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / 123rf.com nuotr.

Kaip agentūrą informavo oficialūs bendrovių „Indian Oil“ ir „Bharat Petroleum“ atstovai, įmonės iš Irano lapkričio mėnesiui neužsisakė nė vieno naftos krovinio.

Tuo tarpu „Bloomberg“ šaltiniai teigia, kad jokių pirkimų neplanuoja ir bendrovė „Nayara Energy“.

O „Mangalore Refinery and Petrochemicals“ atstovai sako Iranui dėl lapkričio mėnesio nepateikę jokių užklausų, bet tą dar gali padaryti vėliau.

Šios keturios bendrovės yra didžiausi Irano naftos pirkėjai, kurių importas sudaro iš esmės visą iranietiškos naftos importą Indijoje.

Indija yra antras didžiausias Irano naftos pirkėjas, šiemet per dieną importuojantis vidutiniškai 577 tūkst. barelių, kas sudaro 27 proc. viso Irano eksporto, rodo „Bloomberg“ renkami tanklaivių judėjimo duomenys.

JAV sankcijos Irano naftos sektoriui įsigalioja lapkričio mėnesio pradžioje. Ekspertai prognozuoja, kad dėl sankcijų iš rinkos dings apie 1,5 mln. barelių „juodojo aukso“ per dieną, dėl ko rinkoje pradėta kalbėti apie 100 JAV dolerių kainuojantį naftos barelį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento