Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelis didina dujų gavybą, žvalgydamasis į Europos rinką

Izraelis puoselėja ambicingus gamtinių dujų gavybos jūros šelfe didinimo planus, tikėdamasi artimiausioje ateityje pasiekti susitarimus su Europa dėl jų tiekimo, skelbia agentūra „Reuters“.
Dujos
Dujos / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Izraelis Dujos

Dabar savo vartotojus dujomis visiškai aprūpinantis Izraelis jas eksportuoja į kaimyninį Egiptą bei Jordaniją, tačiau tikisi jų metinę gavybą per artimiausius kelerius metus padvigubinti iki maždaug 40 mlrd. kubinių metrų, išplėsdamas dabartinius projektus bei įsisavindamas naujus, ir žengti į Europos rinką.

„Tikimės, kad pavyks gana greitai sukurti darbinį procesą ir jau šią vasarą pasiekti esminį [eksporto į Europą] susitarimą... Iš pradžių tai bus nedideli kiekiai, bet pamažu, didėjant gavybos apimtims, jie augs“, – „Reuters“ cituoja Izraelio energetikos ministrą Liorą Shillatą.

Jo žodžiais, tokius susitarimus paprastai pirmiausia sudaro vyriausybės, paskui sandoriai užbaigiami privačiajame sektoriuje, o Izraelis dujas Europai gali pradėti tiekti ne anksčiau 2024-ųjų.

„Reuters“ pažymi, problemų gali kilti dėl dujų tiekimo iš Izraelio būdų ir maršrutų. Viena galimybių – dujų skystinimo būdu per atitinkamas gamyklas Egipte ar net pačiame Izraelyje, o kiti variantai – dujotiekiais, įskaitant brangiai vertinamą „Eastmed“ ar jungtis su Turkija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai