Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV ketina papildyti ištuštėjusį strateginį naftos rezervą

JAV Energetikos departamentas penktadienį paskelbė apie planus papildyti šalies strateginį naftos rezervą (SPR), kuris gerokai ištuštėjo prezidento Joe Bideno administracijai nusprendus dalį rezervo išleisti į rinką.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.

J.Bidenas šiais metais leido panaudoti rekordiškai daug naftos iš rezervo, kai po Rusijos invazijos į Ukrainą naftos kainos pakilo iki 120 JAV dolerių už barelį.

Papildyti rezervą nuspręsta, nes esama „galimybės užsitikrinti gerą sandorį amerikiečiams mokesčių mokėtojams perkant naftą mažesne kaina nei vidutinė 96 JAV dolerių už barelį kaina, už kurią nafta buvo parduota, taip pat siekiant sustiprinti energetinį saugumą“, sakoma Energetikos departamento pranešime žiniasklaidai.

Pasak departamento, pagal bandomąją programą, skirtą pritraukti pardavėjus, galinčius pasiūlyti patrauklias kainas, bus nupirkta iki 3 mln. barelių naftos.

Šiuo JAV strateginiame naftos rezerve yra 382 mln. barelių žalios naftos, t. y. maždaug 216 mln. barelių mažiau nei buvo prieš 2021 metų rugsėjo mėnesį.

Vienas J.Bideno administracijos pareigūnas spalį sakė, kad administracija planuoja įsigyti naftos, norėdama papildyti atsargas, kai tik kaina pasieks apie 67–72 JAV dolerių už barelį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas