Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune prasidėjo šildymo sezonas: šilumos kaina – viena mažiausių Lietuvoje

Kauno mieste oficialiai pradėtas 2024-2025 m. šildymo sezonas. Centralizuotai šilumą kauniečiams tiekiančios bendrovės „Kauno energija“ pasiruošimas šaltajam metų laikotarpiui buvo sklandus, o šilumos kaina išliks viena mažiausių Lietuvoje.
Petrašiūnų elektrinė
Petrašiūnų elektrinė / „Kauno energija“

Bendrovė skelbia, kad kaip ir visus pastaruosius metus, kauniečiams tiekiamos šilumos kaina bus ne tik mažesnė už šalies vidurkį, bet ir apskritai viena mažiausių Lietuvoje.

„Gyventojai gali būti ramūs – jei situacija energetikos rinkoje išliks stabili, kuro ir elektros kainos drastiškai nesikeis, šilumos kaina Kaune visą šildymo sezoną, kaip įprasta, bus mažesnė už šalies vidurkį ir viena mažiausių Lietuvoje“, – sakė „Kauno energijos“ Marketingo ir komunikacijos skyriaus vadovas Šarūnas Bulota.

Spalio mėnesį, palyginti su ankstesniu mėnesiu, šilumos energijos kaina tarp didmiesčių sumažėjo tik Kaune – 1,52 proc.

Lietuvos energetikos agentūros duomenimis, šiemet spalio mėnesį, palyginti su ankstesniu mėnesiu, šilumos energijos kaina tarp didmiesčių sumažėjo tik Kaune – 1,52 proc. Šilumos energijos kaina Kaune spalį yra 6,07 ct/kWh (be PVM), rugsėjį ji siekė 6,16 ct/kWh (be PVM).

Lietuvoje centralizuotai šilumą tiekia apie 50 įmonių. Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) skelbiamais duomenimis, brangiausiai šiluma kainuoja mažesniuose rajonuose ir miestuose – apie 11,5 ct/kWh (su PVM), Kaune ir kituose didmiesčiuose šilumos kaina yra beveik dvigubai mažesnė. Lyginant su brangiausia šalyje šilumos kaina, Kaune ji yra 45 proc. mažesnė.

Lyginant su brangiausia šalyje šilumos kaina, Kaune ji yra 45 proc. mažesnė.

„Kauno energijos“ specialistai atkreipia dėmesį, kad šildymo sąskaitų dydžiui didžiausios įtakos turi ne šilumos kaina, kuri ženkliai nesikeičia, o pastato sandarumas – ar šiluma naudojama efektyviai, ar išeina pro nesandarius langus, duris, sienas ar vidinė pastato šildymo sistema veikia efektyviai. Gyventojai moka už sunaudotos šilumos kiekį – kuo pastatas sandaresnis, efektyviau naudojama šiluma, tuo ir sąskaitos mažesnės.

Jei daugiabučių namų gyventojai pastebi, kad prasidėjus šildymo sezonui radiatoriai nešyla ar šyla netolygiai, turėtų iš karto kreiptis į savo namo administratorių ar bendrijos pirmininką, kurie yra atsakingi už pastato vidines šildymo ir karšto vandens sistemas. Atkreiptinas dėmesys, kad šilumos tiekėjas šilumą tiekia iki pastato įvado, o už vidines pastato šildymo ir karšto vandens sistemas atsakingas jų prižiūrėtojas.

Centralizuotai miesto šilumą kauniečiams tiekianti bendrovė „Kauno energija“, ruošdamasi naujam šildymo sezonui, atliko hidraulinius bandymus 450 km ilgio vamzdynuose – rasti defektai buvo pašalinti, katilinės paruoštos darbui – gyventojams tvariai pagaminta šiluma bus tiekiama patikimai ir efektyviai. Šiemet prie integruoto miesto šilumos tinklo prijungtas ir Panemunės mikrorajonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant