Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Keičiasi SGD terminalo kaštų mažinimo terminai

Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo išlaikymo kaštų mažinimo planą teks koreguoti, teigia jo operatorė „Klaipėdos nafta“. Pasak jos, akcininkų susirinkime ketvirtadienį nesusirinkus kvorumui, nepriimti sprendimai dėl terminalo reguliuojamos veiklos perkėlimo į antrinę bendrovę SGD terminalas.
SGD terminalas „Independence“
SGD terminalas „Independence“ / D.Pancerovo nuotr.

Operatorės teigimu, nors bendras tikslas išpirkti laivą-saugyklą, išdėstant jo išlaikymo kaštus per visą veiklos terminą nesikeičia, tačiau įgyvendinti sprendimus dėl saugumo dedamosios mažinimo vartotojams jau nuo liepos 1 dienos tampa nerealu.

„Buvome pasiruošę vykdyti turimą veiksmų planą, kuris būtų leidęs artimiausiu metu mažinti saugumo dedamąją. Reguliuojamos veiklos perleidimas į dukterinę bendrovę yra reikšminga viso projekto finansinio plano dalis. Tai, kad neįvyko mūsų akcininkų susirinkimas ir nebuvo priimti reikiami sprendimai, yra esminis nukrypimas nuo turėto plano, todėl projekto grafikas neišvengiamai koreguosis“, – pranešime sako „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Mindaugas Jusius.

Bendrovė nurodė, kad visuotinis akcininkų susirinkimas neįvyko antrajam pagal dydį akcininkui ir didžiausiam dujų vartotojui šalyje koncernui „Achemos grupė“ prieš pat susirinkimą pateikus pretenziją dėl „Klaipėdos naftos“ planuojamo reguliuojamos veiklos perleidimo antrinei bendrovei.

„Artimiausiomis dienomis turėsime įsigilinti į savo antrojo pagal dydį akcininko gautą pretenziją ir papildomai įvertinti visus jų keliamus klausimus. Tuomet bus aiškiau, kaip keisis mūsų bendras planas ir kokiais terminais galėtų vykti saugumo dedamosios kaštų mažinimas vartotojams“, – teigia M.Jusius.

72 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų priklauso valstybei, 10 proc. akcijų – koncernui „Achemos grupė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas