Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Keturios ES šalių energetikos bendrovės svarsto atidaryti rublines sąskaitas

Didžiausios Vokietijos, Austrijos, Vengrijos ir Slovakijos energetikos bendrovės ruošiasi atidaryti rublines sąskaitas „Gazprombank“ banke Šveicarijoje, pranešė „Financial Times“, remdamasis šaltiniais.
rublis-621b2faa01af8
rublis-621b2faa01af8

Tarp tokių bendrovių yra dvi didžiausios rusiškų dujų importuotojos – Diuseldorfo „Uniper“ ir Vienos OMV, pažymėjo laikraštis.

Italijos bendrovė „Eni“, kita didelė „Gazprom“ klientė, dar turi laiko iki gegužės pabaigos, kai turės sumokėti kitą mokėjimą už tiekimą iš Rusijos.

„Financial Times“ šaltinių teigimu, artėjant mokėjimo terminams suintensyvėjo Europos pirkėjų ir Rusijos „Gazprom“ derybos.

Balandžio 27 d., „Gazprom“ sustabdė dujų tiekimą Bulgarijai ir Lenkijai, nes vietos dujų skirstymo bendrovės atsisakė mokėti už kurą rubliais. Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen šį sprendimą pavadino šantažu. Tuomet Austrijos vyriausybė pareiškė, kad Rusijos gamtinių dujų tiekimas į šalį kol kas neribojamas.

Kovo 31 d. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė dekretą, kuriuo nustatė, kad nuo 2022 m. balandžio 1 d. „nedraugiškų“ šalių partneriai už dujas turės mokėti Rusijos rubliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas