Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 10 25 /16:55

SGD terminale – naujas dujų krovinys iš Trinidado ir Tobago

Į Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalą pirmadienį atplaukė naujas dujų krovinys iš Trinidado ir Tobago – pirmas didelis dujovežis spalį prasidėjusiais dujų metais.
Laivas „Independence“
Laivas „Independence“ / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Laivas „Gemmata“ atvyko iš Point Fortino uosto, kur veikia bendrovės „Atlantic LNG“ skystinimo gamykla, ir popietę prisišvartavo prie Klaipėdos terminalo laivo-saugyklos „Independence“, rodo portalai marinetraffic.com, myshiptracking.com ir vesselfinder.com.

Su Singapūro vėliava (kaip ir „Independence“) plaukiojantis laivas Klaipėdoje lankosi pirmą kartą, BNS informavo terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“. Jis atgabeno apie 138 tūkst. kub. metrų SGD.

Naujais dujų metais Klaipėdą pasiekė ir keturi nedideli dujovežiai iš Rusijos, gabenantys po 9,5-15 tūkst. kub. metrų SGD. Praėjusiais dujų metais, kurie truko nuo pernai spalio iki šio rugsėjo, į terminalą atplaukė 53 tokie laivai iš Vysocko, kur yra bendrovės „Novatek“ gamykla.

Didžiausią SGD dalį terminale praėjusiais dujų metais sudarė kroviniai iš JAV: 15 didelių dujovežių, vidutiniškai gabenančių po 138 tūkst. kub. metrų SGD, taip pat vienas laivas su daliniu – 70 tūkst. kub. metrų kroviniu.

Terminalą per šį laiką pasiekė ir po vieną didelį dujovežį iš Egipto bei Trinidado ir Tobago (taip pat iš Port Fortino).

Anksčiau didžiąją dalį dujų į terminalą plukdydavo laivai iš Norvegijos, tačiau pernai rudenį kilo gaisras „Equinor“ skystinimo gamykloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas