Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Klaipėdoje – naujas nedidelis SGD krovinys iš Vysocko

Į Klaipėdos uostą penktadienį atplaukė naujas krovinys iš Rusijos Vysocko uosto. Didžiausios privačios Rusijos dujų bendrovės „Novatek“ dujos, tikėtina, skirtos Jonavos trąšų gamintojai „Achema“.
Suskystintų gamtinių dujų laivas-saugykla „Independence“
Suskystintų gamtinių dujų laivas-saugykla „Independence“ / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Dujovežis „Coral Favia“ šiandien ryte pradėjo krovos operacijas laive „Independence“. Dujovežis yra atgabenęs 10 tūkst. kub. metrų SGD“, – BNS komentavo suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo operatorės „Klaipėdos naftos“ komunikacijos vadovė Orinta Barkauskaitė.

Bendrovės dujovežių grafike nurodyta, kad 10 tūkst. kubinių metrų SGD krovinys atvyksta birželio 22-23 dienomis. Birželį jau buvo atvykę bent du nedideli dujų kroviniai iš Vysocko.

Terminalu, be „Achemos“, naudojasi ir „Lietuvos energijos“ antrinė įmonė „Lietuvos energijos tiekimas“ (LET), taip pat žaliavų prekybos grupei „Imlitex Holdings“ priklausanti bendrovė „Imlitex“.

Pati „Achema“ nekomentuoja, iš ko perka dujas. BNS žiniomis, naujasis krovinys skirtas ne „Lietuvos energijai“, o „Imlitex“, birželio mėnesiui rezervavusi maždaug vieno didelio dujovežio pajėgumus terminale, jau sulaukė krovinio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas