Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Klaipėdos nafta“ kartu su Pietų Korėjos „SK E&S“ plės SGD verslą

Naftos ir suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalų operatorė „Klaipėdos nafta“ ir Pietų Korėjos verslo korporacijos „SK Group“ energetikos įmonė „SK E&S“ sutarė kartu plėsti tarptautinį SGD verslą.
Dainiaus Kreivio vizitas „Klaipėdos naftoje“
„Klaipėdos nafta“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ketvirtadienį įmonės pasirašė tai numatantį susitarimą (angl. Framework Agreement), pranešė „Klaipėdos nafta“.

Pasak įmonės generalinio direktoriaus Dariaus Šilenskio, abi įmones domina bendradarbiavimas visame pasaulyje, ypač Europoje ir Pietryčių Azijoje.

„Mes išnaudosime kiekvienos bendrovės stipriąsias puses siekdami įgyvendinti SGD projektus Europos Sąjungoje ir Pietryčių Azijoje, atsižvelgdami į pridėtinę vertę, kurią galima gauti naudojantis vieni kitų patirtimi, pajėgumais, ištekliais, technologijomis ir ryšiais su klientais, siekiant kuo didesnės naudos abiem pusėms“, – pranešime teigė D.Šilenskis.

Jo teigimu, Pietų Korėjos įmonei gali būti vertinga „Klaipėdos naftos“ patirtis vystant SGD terminalus bei geras ES reguliacinės aplinkos išmanymas.

„Ši partnerystė ne tik atvers naujų verslo galimybių, bet ir reikšmingai prisidės prie Lietuvos nacionalinės energetikos vizijos įgyvendinimo", – pranešime teigė „SK E&S“ generalinis direktorius Choo Hyeong-wooko.

„Klaipėdos nafta“ ir „SK E&S“ susitarė keistis patirtimi bei informacija, be to, jas domina atsinaujinančiosios energijos, švaraus vandenilio ir anglies dioksido surinkimo projektai – svarstoma apie žaliosios energijos centrą Rytų Europoje bei bendrą galimybių studiją.

„SK Group“ vienija 186 įmones ir filialus, iš jų didžiausios susijusios su energetikos, naftos ir chemijos pramone. Grupei taip pat priklauso didžiausia Pietų Korėjoje mobiliųjų telefonų paslaugų įmonė „SK Telecom“, antra pagal dydį pasaulyje atminties lustų gamintoja „SK Hynix“.

Grupės investicijos vien JAV iki 2025 metų sieks daugiau nei 50 mlrd. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas