Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Klaipėdos nafta“ – „PPS Pipeline Systems“ siekia nušalinti pasirinktą SGD terminalo dujotiekio rangovą

Teismui ieškinį pateikęs Vokietijos koncerno „PPS Pipeline Systems“ prašo atmesti suskystintų gamtinių dujų ( SGD) terminalo dujotiekio statybos rangovo konkurso laimėtojo – Lietuvos įmonių konsorciumo -pasiūlymą, panaikinti patvirtintą pasiūlymų eilę ir įpareigoti bendrovę „Klaipėdos nafta“ patvirtinti naują eilę.
„Klaipėdos naftos“ bendrovės teritorijoje
„Klaipėdos naftos“ bendrovės teritorijoje / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Pasak „PPS Pipeline Systems“, konsorciumas turėjo neleistiną konkurencinį pranašumą, dėl kurio jo pasiūlymas turėjo būti atmestas, pranešė „Klaipėdos nafta“, patvirtinusi, kad iš Klaipėdos apygardos teismo gavo dokumentus dėl „PPS Pipeline Systems“ ieškinio.

„Bendrovė nustatytais terminais pateiks atsiliepimą į ieškinį“. – pranešė „Klaipėdos nafta“.

J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./R.Masiulis
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./R.Masiulis

Klaipėdos apygardos teismas pirmadienį BNS pranešė, kad teismas priėmė nagrinėti koncerno „PPS Pipeline Systems“ ieškinį, o byla bus nagrinėjama po to, kai bus gauti šalių atsiliepimai.

Konkurse dalyvavęs ir nelaimėjęs „PPS Pipeline Systems“ pareiškė, kad konkursas galėjo vykti, pažeidžiant Viešųjų pirkimų įstatymą. „Klaipėdos naftos“ vadovas Rokas Masiulis atmeta įtarimus, jog konkursas buvo neskaidrus. Pasak jo, konkursas vyko valstybei naudingiausiu būdu.

„Klaipėdos naftos“ akcininkai penktadienį pritarė sutarties dėl dujotiekio projektavimo ir statybos su dviejų įmonių – „Kauno dujotiekio statyba“ ir „Šiaulių dujotiekio statyba“ – konsorciumu pasirašymui. Tačiau 166,979 mln. litų (su PVM) vertės sutartis bus pasirašyta tik po to, kai nebus jokių draudimų ją pasirašyti.

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) praėjusią savaitę sustabdė „Klaipėdos naftos“ ir konsorciumo sutarties pasirašymą. Tokį sprendimą VPT priėmė, gavusi „PPS Pipeline Systems“ skundą. VPT vadovas Žydrūnas Plytnikas anksčiau BNS sakė, jog tarnyba išvadas dėl konkurso sieks pateikti kuo greičiau, tačiau tai priklausys nuo medžiagos apimties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai