Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Klaipėdos nafta“ tarptautinei SGD veiklai kuria naują tarnybą

Naftos ir suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalų operatorė „Klaipėdos nafta“ pertvarko SGD verslo tarnybą. Įmonei siekiant aktyviai dalyvauti tarptautiniuose SGD projektuose, nuo gruodžo 1-osios veiks SGD verslo vystymo tarnyba ir Klaipėdos SGD tarnyba, pranešė „Klaipėdos nafta“. 
SGD krovinys
SGD krovinys / „Lietuvos dujų tiekimas“ nuotr.

Dabartinės SGD verslo tarnybos funkcijos apima abi sritis – tarptautinių veiklų vystymą bei efektyvų Klaipėdos SGD terminalo valdymą.

„Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Mindaugas Jusius teigia, kad šie pokyčiai yra natūralus žingsnis, parodantis, jog bendrovės veikla išaugo ir transformavosi.

„Rūpinamės ne tik visa SGD paslaugų vertės grandine Baltijos regione, bet ir aktyviai siekiame įsitvirtinti tarptautinėse rinkose“, – pranešime sakė M.Jusius.

SGD verslo vystymo tarnybos veikla bus sutelkta į tarptautinius SGD projektus, kurie „Klaipėdos naftai“ atvertų galimybių įsitvirtinti kaip pasaulinio lygio SGD veikėjai. Tuo metu Klaipėdos SGD tarnyba rūpinsis terminalo kaštų mažinimu, SGD eksportu į trečiąsias šalis, bunkeravimo ir kitais klausimais.

Pirmajai tarnybai vadovaus SGD verslo tarnybos direktorius Tadas Matulionis, o antrosios vadovo pozicijai užimti paskelbta atranka.

M.Jusius lapkričio pradžioje teigė, kad „Klaipėdos nafta“ planuoja per dešimtmetį tapti didžiausia SGD terminalų operatore pasaulyje. Pasak jos vadovo, tai atneš ir papildomą naudą valstybei. Bendrovė aktyviai dalyvaujanti projektuose visame pasaulyje ir kaip konsultantė, ir kaip investuotoja.

M.Jusius BNS tuomet teigė, kad „Klaipėdos nafta“ siekia išnaudoti patirtį, įgytą statant terminalą Klaipėdoje, ypač turint omenyje, kad terminalų skaičius pasaulyje tik auga. „Klaipėdos naftos“ vadovas konfidencialumo sumetimais negalėjo atskleisti konkrečių projektų, kuriuose dalyvauja bendrovė, tačiau minėjo Pietų Amerikoje įgyvendinamus projektus.

Be to, jis minėjo projektus Europoje, Viduržemio jūros regione, taip pat Airijoje, be to, „pakankamai įdomi paklausa“ yra Australijoje, Indonezijoje, Malaizijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas