Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 03 29 /16:18

„Klaipėdos naftai“ vadovaus buvęs bankininkas Mindaugas Jusius

Valstybei priklausanti bendrovė „Klaipėdos nafta“ turi naują vadovą. Juo tapo Mindaugas Jusius, 17 metų dirbęs „Swedbank“. Iki vasario 1 dienos jis vadovavo bankui priklausančiai bendrovei „Swedbank Life Insurance“.
Mindaugas Jusius
Mindaugas Jusius / Nuotr. iš asmeninio archyvo

M.Jusius keičia „Klaipėdos naftai“ laikinai vadovavusį Marių Pulkauninką. Tokį sprendimą kovo 29 dieną priėmė „Klaipėdos naftos“ valdyba. Tokia rokiruotė įvyko po to, kai „Klaipėdos baftos“ generalinis direktorius Mantas Bartuška pradėjo vadovauti bendrovei „Lietuvos geležinkeliai“.

„Klaipėdos nafta“ pranešė, kad ligtolinis „Klaipėdos naftos“ nepriklausomas valdybos narys M. Jusius informavo apie pasitraukimą iš bendrovės valdybos nario pareigų nuo 2017 m. balandžio 11 d., atsižvelgiant į jo paskyrimą eiti generalinio direktoriaus pareigas nuo 2017 m. balandžio 11 d.

M.Jusius nepriklausomu „Klaipėdos naftos“ valdybos nariu buvo išrinktas 2011 m. spalio 24 d. 2014 m. balandžio 29 d. Bendrovės stebėtojų tarybos sprendimu jis buvo pakartotinai išrinktas į bendrovės valdybos narius 4 metų kadencijai.

M.Jusius: perimti sėkmingos įmonės vairą – didžiulė atsakomybė

Mindaugas Jusius teigia, kad perimti sėkmingos įmonės vadovo postą yra didžiulė atsakomybė. Anot jo, strateginei įmonei keliami ambicingi tikslai buvo vienas motyvų, paskatinusių jį dalyvauti bendrovės vadovo konkurse.

„Įmonė buvo valdoma sėkmingai ir rodė gerus rezultatus, dėl to perimti jos vairą yra didžiulė atsakomybė. Įmonei keliami labai ambicingi tikslai. Iš vienos pusės, tai buvo motyvatorius, kuris paskatino kandidatuoti, iš kitos pusės, lengva nebus, todėl šiandien jausmai yra dviprasmiški“, – BNS sakė M.Jusius.

„Tai yra strateginę reikšmę Lietuvai turinti įmonė ir galimybė prisidėti su savo vadybine kompentencija, kuriant vertę ir grąžą tiek iš komercinių operacijų, tiek užtikrinant valstybinių strateginių tikslų įgyvendinimą, man yra didžiulis motyvuojantis dalykas“, – pridūrė M.Jusius.

Sausio pabaigoje finansų grupę „Swedbank“, kurioje dirbo daugiau kaip 15 metų, palikęs M.Jusius teigė vertinantis tai, jog „Klaipėdos nafta“ atitinka aukščiausius valdymo standartus ir teigė tikintis, kad tokia praktika paplis ir kitose valstybės valdomose įmonėse.

„Vienas ryškesnių iššūkių, ką nori sukurti kompanija, yra SGD terminalo technologijos plėtra į kitus terminalus visame pasaulyje. Tai yra ambicingas tikslas, nes iš vietinės organizacijos norima tapti pilna tarptautine korporacija, o toks pokytis nėra lengvai įgyvendinamas“, – kalbėjo M.Jusius.

Daugiau kaip 5 metus „Klaipėdos naftos“ valdyboje nepriklausomu nariu dirbantis M.Jusius teigia, kad paskutiniu metu įmonėje įvyko daug teigiamų pokyčių.

„Žaviuosi žmonių kompetencija ir profesionalumu, dėl to ir atsirado pasitikėjimas, kad galiu prisidėti ir įgyvendinti ambicingus tikslus. Įgyvendindama suskystintų gamtinių dujų terminalo projektą, „Klaipėdos nafta“ įgijo unikalios kompetencijos, kuri turi paklausą visame pasaulyje ir turi galimybę eksportuoti žinias, tokiu būdu kurti vertę įmonės akcininkams, kurių didžiausias yra valstybė, Lietuvos žmonės. Man tai yra labai motyvuojantis dalykas“, – kalbėjo M.Jusius.

Naujasis „Klaipėdos naftos“ vadovas save laiko demokratišku vadovu: „Man labai svarbu bendras pasitikėjimas kolektyvu ir žmonių įgalinimas, kai tokiu būdu geriausiai gali atsiskleisti kiekvieno individo potencialas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas