Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kovai su šešėliu degalų prekyboje žadama papildomų priemonių

Šešėlinės prekybos degalais mažinimui priimtos priemonės jau davė pastebimų rezultatų, tačiau bus svarstomi ir papildomi mechanizmai, teigia Energetikos ministerija po penktadienį vykusio susitikimo su rinka ir kitomis institucijomis.
Dyzelinas
Dyzelinas / 123RF.com nuotr.

„Matome teigiamą tendenciją ir mažėjantį šešėlį, laiku sumokamus mokesčius valstybei. Tai rodo, kad priimtos šešėlio mažinimo priemonės buvo sėkmingos. Vis tik sieksime maksimalaus skaidrumo šioje srityje ir svarstysime papildomas priemones“, – pranešime sakė energetikos viceministrė Inga Žilienė.

2017-2020 metais jau buvo sugriežtintos didmeninės prekybos naftos produktais sąlygos – nustatyti griežtesni reikalavimai jais prekiaujančių asmenų patikimumui ir reputacijai bei nustatytas reikalavimas šia veikla užsiimantiems asmenims turėti prievolių įvykdymo užtikrinimą patvirtinančius dokumentus.

Dėl papildomų priemonių – priežiūros efektyvinimo, administracinės naštos mažinimo, biodegalų kiekio degaluose kontrolės, garantinio skaičiavimo mechanizmo – planuojama svarstyti ir diskutuoti su suinteresuotomis pusėmis artimiausiu metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas