Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius atmeta Vokietijos priekaištus dėl dujų kaip „keistus“

Kremlius ketvirtadienį „keistu“ pavadino Vokietijos vertinimą, kad gamtinių dujų tiekimo iš Rusijos sumažinimas yra politinis kerštas už Berlyno paramą Ukrainai kare su Rusija.
Dmitrijus Peskovas
Dmitrijus Peskovas / Tass/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusią savaitę „Gazprom“ pranešė, kad dėl vėluojančio Vokietijos bendrovės „Siemens“ atliekamo kompresorių blokų remonto tiekimas per Baltijos jūrą iki Vokietijos nutiestu dujotiekiu „Nord Stream 1“ mažinamas drastiškai – per du etapus buvo sumažintas 60 procentų. Berlynas tokį sprendimą pavadino „politiniu“ ir „ekonomine ataka“.

„Turbinai reikia atlikti techninį aptarnavimą arba grąžinti ją į vietą po remonto, tačiau ji negrąžinama... čia viskas aišku, nėra jokios dvigubos prasmės“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

„Mūsų partneriai Vokietijoje puikiai žino technologinius vamzdyno aptarnavimo ciklus... todėl keista tai vadinti politika“, – pridūrė jis.

D.Peskovas taip pat pareiškė, jog Rusija išlieka „patikima“ gamtinių dujų tiekėja.

Vokietijos ekonomikos ministras Robertas Habeckas apkaltino Rusiją, kad ši, keršydama už Vakarų paramą Ukrainai, naudoja dujas „kaip ginklą“.

Ketvirtadienį Vokietijoje aktyvuotas vadinamasis pavojaus režimas, kuris yra antrasis iš trijų avarinio plano dėl apsirūpinimo gamtinėmis dujomis etapas. Pirmasis šio plano etapas – ankstyvasis perspėjimas – buvo paskelbtas kovo pabaigoje. Trečiasis etapas pagal atitinkamą įstatymą numato dujų tiekimo ribojimą didžiausioje Europos ekonomikoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento