Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kur du pešasi, pralaimi klientas? Dėl ESO ir rangovo nesutarimų gyventojas nesulaukia elektros

Įmones užklupę rūpesčiai dėl išaugusių statybinių medžiagų kainų atsirita ir iki vartotojų. Vilniaus rajone būstus metų pradžioje įsigiję žmonės negali užbaigti naujųjų namų įsirengimo, nes „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) vėluoja įvesti elektrą. To priežastis – nesutarimai su rangovu dėl finansavimo. Pastarasis sako, kad ESO nesutinka tinkamai indeksuoti kainų pabrangus žaliavoms, o valstybės įmonė atkerta, jog rangovo prašymai yra nepagrįsti.
Elektros jungiklis
Elektros jungiklis / 123RF.com nuotr.

15min laišką parašęs Karolis (vardas pakeistas, redakcijai žinomas), gyvenantis Bajoruose, Vilniaus rajone, prieš pat Naujuosius metus įsigijo namą, tačiau, praėjus beveik pusei metų, pabaigti jų įrengimo vis dar negali.

„Su dviem kaimynais turime šią problemą. Nusipirkome dvibučius ir iškart užpildėme paraišką ESO dėl elektros įvedimo. Ten reikia pastatyti elektros skydinę, atvesti laidus, kad gautume tiekimą. Mano supratimu, balandžio 20 dieną jau turėjo sueiti tas terminas, kai elektra turėjo būti įvesta“, – 15min sakė Karolis.

Tačiau iki šio termino darbų nepavyko atlikti, tad data mėnesiu buvo pavėlinta, o, viename iš paskutinių laiškų Karoliui ESO pripažino, kad užtikrinti, jog darbai bus baigti iki liepos pabaigos, negali.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Elektros skydinė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Elektros skydinė

Gyventojams ieškoti rangovo neleido

Karolis taip pat sužinojo, kad ESO nusprendė skelbti naują rangovo konkursą.

ESO taip pat informavo, kad atlikus elektros įvedimo darbus Karolis turės teisę kreiptis dėl delspinigių išmokėjimo. Šie sudaro 0,02 proc. nuo sumokėtos prijungimo įmokos dydžio už kiekvieną uždelstą dieną. Visgi į tai skaitytojas daug vilčių nedėjo.

„Tai būtų 1 ar 2 eurai per dieną ir tiek”, – nurodė jis.

Tiesa, ESO informavo klientą, kad jei dėl vėluojančių elektros prijungimo darbų patiriami tiesioginiai nuostoliai, bus galima kreiptis dėl jų kompensavimo. Tačiau tai padaryti Karolis galės tik tada, kai prijungimo darbai bus baigti.

Vyras taip pat sakė prašęs ESO, kad ši leistų patiems susitarti su rangovu, kad elektra būtų įvesta, tačiau įmonė leidimo nedavė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas